Economie

Șapte focare de pestă porcină africană mai sunt active în județ; 71 de focare stinse de la începutul anului

71 focare de pestă porcină africană, în care fuseseră afectate 593 suine, din care 81 moarte și 512 ucise, în conformitate cu prevederile legale sanitare veterinare, au fost stinse, la nivelul județului, în perioada ianuarie-aprilie, transmit reprezentanții DSVSA Teleorman.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului mai sunt active șapte focare pestă porcină africană, cu un număr de 50 de animale afectate de boală, în momentul declarării acestora.

La nivel național, joi, 22 aprilie, erau active 368 de focare PPA, din care 9 focare în exploatații comerciale și 4 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 137.332 de porcine.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.520 de cazuri la mistreți în 41 de județe, la nivelul alți 50 de mistreți au fost vânați.

Pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact dezastruos la nivel economic şi social.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.