Social

Șapte elevi din Teleorman au obținut media 10 la Evaluarea Națională

Ministerul Educației a publicat rezultatele la Evaluarea Națională 2022, pe portalul http://evaluare.edu.ro/. Pentru al treilea an consecutiv, notele obținute de elevi sunt anonimizate, abolvenții de clasa a VIII-a trebuie să introducă în platforma evaluare.edu.ro codul pe care l-au primit de la unitatea de învățământ pentru a afla ce rezultate au obținut la examen.

În județul Teleorman, șapte elevi au reușit să ia notele maxime, ceea ce le-a asigurat o medie de 10. Este vorba de doi elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 2 Zimnicea, un elev al Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Roșiori de Vede și patru elevi ai Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” Alexandria. De asemenea, 180 de absolvenți ai clasei a VIII-a au medii peste 9.00, iar 1507 elevi au medii mai mari de 5.00, ceea ce plasează județul Teleorman pe ultimul loc la promovabilitate, cu o pondere de 71,8%.

Cei care nu sunt mulțumiți de rezultate, pot depune contestații astăzi, între orele 16.00 – 19.00, dar și mâine, în intervalul 8.00 – 12.00.

După rezolvarea contestațiilor, rezultatele finale se vor afișa în data de 30 iunie.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.