Social

Săptămâna viitoare, toate şcolile din judeţ vor fi verificate de DSP şi ISJ

scoli_fara_autorizatiiMonica DUMITRESCU

Cu două săptămâni înaintea începerii noului an şcolar, echipe mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, Direcţiei de Sănătate Publică şi Instituţiei Prefectului vor începe verificarea tuturor unităţilor de învăţământ care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului, pentru a vedea dacă sunt pregătite pentru primirea elevilor.

Verificările vor avea loc în perioada 31 august-7 septembrie, urmând ca până la data de 11 septembrie, ISJ şi DSP să întocmească şi să prezinte Instituţiei Prefectului judeţului Teleorman un raport comun al controalelor efectuate.

În urma verificărilor se va cunoaşte şi numărul unităţilor şcolare din judeţ care încep noul an şcolar cu autorizaţie sanitară de funcţionare.

La începutul anul şcolar trecut, din cele 375 de unităţi de învăţământ care funcţionează pe raza judeţului, 78 nu au avut autorizaţie sanitară de funcţionare (19,95%). Dintre acestea, cele mai multe, respectiv 69 sunt grădiniţe (3 din mediul urban şi 66 din mediul rural). Din rândul şcolilor generale, doar 8 nu au avut autorizaţie sanitară de funcţionare, toate din mediul rural. Liceele au avut autorizaţii sanitare de funcţionare, excepţie făcând doar Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede al cărui sediu se afla în reabilitare, cursurile desfăşurându-se într-o altă locaţie care nu îndeplinea condiţiile minime pentru autorizare.

Principalele motive pentru care cele 78 de unităţi de învăţământ nu au putut obţine autorizaţii sanitare de funcţionare sunt lipsa apei curente şi a canalizării. Reprezentanţii ISJ Teleorman susţineau la acel moment că printre cele 78 de unităţi de învăţământ neautorizate erau şi câteva care deşi îndeplineau condiţiile minime pentru autorizare nu au solicitat acest lucru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.