Eveniment

Săptămâna viitoare, Horaţiu Mălăele şi George Mihăiţă vin la Alexandria

Carmen Dumitrescu

În reşedinţa judeţului Teleorman, evenimentele culturale încep să se producă din ce în ce mai frecvent, răspunzând astfel nevoii de experienţe spirituale a alexăndrenilor, indiferent de vârsta sau nivelul lor de educaţie. Teatrul, însă, s-a dovedit a fi experienţa pe care alexăndrenii o preferă cu precădere, dovadă în acest sens fiind numărul extrem de mare de oameni care vin să asiste la orice piesă de teatru se derulează pe scana din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor. Iată că, din nou, locuitorii municipiului avizi de purificare prin artă au posibilitatea de a petrece o seară specială, în compania a doi dintre monştrii sacri ai scenei româneşti, Horaţiu Mălăele şi George Mihăiţă.

După cum ştim, Horaţiu Mălăele ar fi pentru a treia oară pe scena din cadrul Casei de Cultură din Alexandria, după ce a rămas în memoria multora ca “Măscăriciul”, iar faptul că revine mereu în acest oraş demonstrează că atitudinea publicului alexăndrean îl determină să aprecieze entuziasmul şi apetenţa acestuia din urmă pentru arta teatrală.

Ca atare, joi, 18 octombrie, alexăndrenii sunt aşteptaţi să ia parte la un spectacol de mare rafinament, bazat pe opera lui Eugene Labiche. Este vorba despre piesa “Femeia care şi-a pierdut jartierele”, o piesă care a fost extrem de apreciată de publicul din întreaga ţară, pentru umorul pe care îl conţine, pentru lecţia de viaţă pe care o furnizează şi pentru faptul că îi ajută pe spectatori să se elibereze de frustrările cotidiene, de tensiunile acumulate şi de dorinţele suprimate de-a lungul timpului.

Făcând apel la toate tehnicile cunoscute de producere a umorului, Silviu Purcărete, regizorul piesei a făcut un montaj bazat pe un joc al oglinzilor, în care acţiunea pe petrece pe ritmuri compuse de Vasile Sirli. Nepotrivirile de situaţii, diferenţa dintre aparenţă şi esenţă, mimica personajelor, toate acestea menţin alert ritmul piesei şi spectatorii rămân permanent fascinaţi şi conectaţi la desfăşurarea subiectului piesei de teatru. Din distribuţie fac parte nume rezonante ale comediei autohtone, astfel că alături de George Mihăiţă şi Horaţiu Mălăele se alătură şi Mihaela Teleoacă şi Dorina Chiriac.

Biletele se vor putea procura de la Casa de Cultură a Sindicatelor iar alexăndrenii care doresc să ia parte la această acţiune culturală importantă vor fi obligaţi să scoată din buzunare suma de 60 de lei, un preţ firesc pentru o manifestare culturală de o asemenea calitate. Până în prezent, un număr mare de alexăndreni s-au arătat interesaţi de spectacol, astfel că e posibil ca în seara zilei de joi, 18 octombrie să avem de-a face cu o sală plină de alexăndreni, avizi de umor de bună calitate şi artă teatrală rafinată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.