Social

Săptămâna viitoare, corigenţii chemaţi la examene

Monica DUMITRESCU

Elevii care au rămas corigenţi sau cu situaţia neîncheiată la sfârşitul anului şcolar 2015-2016 se pregătesc de examene. Excepţie fac doar corigenţii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu pentru care au fost organizate sesiuni speciale la începutul lunii august, aşa încât elevii aflaţi în această situaţie să poată participa la repartizarea în clasa a IX-a sau la examenul de Bacalaureat, sesiunea a doua.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, în această situaţie au fost 147 de elevi din toate ciclurile de învăţământ preuniversitar, care au rămas corigenţi la una sau mai multe discipline, la care se mai adaugă alţi 88 de elevi cu situaţia neîncheiată.

Sesiunea de corigenţe, ultima din acest an, se desfăşoară în perioada 29 august şi 2 septembrie, potrivit unei note a Ministerului Educaţiei Naţionale.

Pot participa şi elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu şi de liceu, precum şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică şi cei din anul de completare care nu s-au prezentat în sesiunile speciale de la începutul acestei luni. În cazul în care s-au prezentat, dar nu au promovat examenele, au fost deja declaraţi repetenţi şi nu mai au dreptul să participe la examenele de săptămâna viitoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.