Eveniment

Săptămâna viitoare, concurs pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământ

Monica DUMITRESCU

După absolvenţii de clasa a VIII-a, care au susţinut Evaluarea Naţională, şi absolvenţii de liceu, care au susţinut Bacalaureatul, a venit şi rândul dascălilor să susţină concursul naţional pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământ. Şi anul acesta concursul se anunţă foarte greu în Teleorman, în condiţiile în care numărul posturilor titularizabile este foarte mic în raport cu numărul candidaţilor înscrişi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, 475 de candidaţi şi-au depus anul acesta în Teleorman dosarele de înscriere la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar care se va desfăşura în data de 20 iulie. Şansele acestora de a se titulariza în învăţământul teleormănean sunt aproape inexistente în condiţiile în care anul acesta Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a scos la concurs doar 29 de posturi titularizabile. Condiţia obligatorie, însă nu şi suficientă, pentru a obţine unul dintre aceste posturi este obţinerea la concurs a notei minime 7.

Dascălii care promovează concursul pot opta însă pentru unul din celelalte 909 posturi netitularizabile, complete sau incomplete. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman din cele 909 posturi netitularizabile, doar 155 sunt posturi complete.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.