Eveniment

Săptămâna Europeană a Mobilităţii, marcată de DSP Teleorman

Direcţia de Sănătate Publică Teleorman celebrează, în perioada 16-22 septembrie, Săptămâna Europeană a Mobilităţii, în acest sens fiind organizată campania cu Sloganul „Mergi cu noi!”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Tema aleasă pentru acest an este reprezentată de mersul pe jos şi cu bicicleta în condiţii de siguranţă rutieră, iar ziua de 22 septembrie este declarată Ziua fără maşini.

Campania Săptămâna Europeană a Mobilității încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare, să combine mersul pe jos, cu bicicleta, dar şi cu transportul public.

Ediţia din acest an reprezintă o oportunitate de a face parte dintr-o mişcare europeană adresată autorităţilor locale şi locuitorilor din mediul urban, pentru a-şi uni eficient acţiunile în vederea reducerii gradului de poluare urbană.

Printre obiectivele campaniei se numără conştientizarea populaţiei în  formarea unor atitudini pozitive faţă de stilul de viaţă sănătos prin adoptarea mobilităţii alternative (mersul pe jos şi cu bicicleta), dar și prezentarea de alternative de mobilitate durabilă locuitorilor din mediul urban.

La nivel judeţean, în Săptămâna Europeană a Mobilităţii sunt organizate evenimente de informare şi conştientizare a populaţiei asupra problematicii poluării mediului din oraşe şi a posibilităţii creşterii calităţii vieţii lor prin adoptarea modului de deplasare multimodal.

Finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei sunt finanțate de Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.