Social

Săptămâna Educaţiei Globale în Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul”

scoala 1În perioada 17-21 noiembrie 2014, cu prilejul Săptămânii Educaţiei Globale, având ca temă “Securitatea alimentaţiei”, în Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” au avut loc o serie de manifestări care au evidenţiat faptul că solidaritatea umană nu ţine cont de vârstă.

Ziua de 20 noiembrie a constituit un bun un prilej de îmbogăţire a cunoştinţelor legate de alimentaţia sănătoasă, întrucât domnul doctor Burtea Marian a desfăşurat o activitate de informare pentru elevii claselor a IV-a intitulată “Ce mănânc şi când mănânc?”.

Cei mici, elevii claselor pregătitoare şi I, au desfăşurat în data de 21 noiembrie o Paradă a fructelor şi legumelor, au realizat desene având drept scop promovarea importanţei legumelor şi fructelor într-o alimentaţie sănătoasă.

Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, însoţiţi de diriginţii lor au participat la acţiunea “Dreptul la o viaţă sănătoasă”, unde li s-a prezentat un material interesant pe această temă de către doamna prof. Zaharia Mariana şi de către invitatul CJPC, doamna comisar Guriţă Mioara.

Săptămâna s-a încheiat cu un concurs de desene, eseuri afişe şi sloganuri la care au participat elevii claselor V-VIII, îndrumaţi de profesorii lor de limba şi literatura română, educaţie plastică şi biologie, având o temă sugestivă “Protejezi resursele, protejezi viaţa!”

Sperăm ca astfel de activităţi să trezească în fiecare dintre cei implicaţi responsabilitatea socială, ecologică, să conştientizeze importanţa unei alimentaţii raţionale, unei vieţi chibzuite.

 

 

Săptămâna legumelor şi a fructelor donate

scoala“Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, care a avut loc în aceeaşi săptămână cu “Săptămâna Educaţiei Globale”, noi, elevii Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Alexandria, am participat la această activitate din dorinţa de a veni în sprijinul colegilor noştri care provin din familii aflate în dificultate, având o situaţie materială precară. Rezultatul acţiunii noastre de voluntariat a fost strângerea a 110 kg de fructe şi a peste 230 de kg de legume, care au fost donate unor familii ai căror copii sunt elevi ai şcolii noastre. Pe lângă acest scop nobil, activitatea ne-a sensibilizat, ne-a consolidat abilităţile de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul şi responsabilitatea.

Muţumim tuturor colegilor noştri care s-au implicat în această activitate, dascălilor care ne-au fost alături şi sperăm ca anul următor sau la alte acţiuni de voluntariat să fim în număr mult mai mare!

Ghinea Catrinel

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.