Eveniment

“Săptămâna acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul situațiilor de urgență”

În perioada 11-14 octombrie, în cadrul “Săptămânii acțiunilor de prevenire a corupției în domeniul situațiilor de urgență”,polițiștii anticorupție ai Serviciului Județean Anticorupție Teleorman au desfășurat activități de informare și conștientizare anticorupție adresate cetățenilor și lucrătorilor structurilor pentru situații de urgență de pe raza județului.

În acest sens, lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Teleorman au interacționat deopotrivă cu cetățeni și angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, cărora le-au oferit materiale de informare anticorupție cu mesaje adaptate domeniului situații de urgență.

Cu această ocazie au fost prezentate aspecte privitoare la identitatea instituțională a Direcției Generale Anticorupție, infracțiunile de corupție prevăzute de Codul Penal și consecințele săvârșirii acestor fapte penale.

Activitățile preventive s-au desfășurat pe raza municipiului reședință de județ Alexandria, precum și în municipiile Roșiorii de Vede și Turnu Măgurele, orașele Videle și Zimnicea, comunele Dobrotești, Piatra și Drăgănești -Vlașca, din județul Teleorman, la sediile detașamentelor si punctelor de lucru pentru situații de urgență, cât și în zonele intens circulate (piețe și parcuri), în vederea creșterii numărului de persoane informate.

De asemenea, au fost popularizate datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Teleorman și  Call Center-ului Anticorupţie 0800.806.806.

Cetățenii județului Teleorman care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție săvârșite de către lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne pot face acest lucru prin sesizare la Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806, prin email la adresa: teleorman.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene.

La nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de către Serviciul Județean Anticorupție Teleorman al cărui sediu se află în mun. Alexandria, str. Ion Creangă, nr. 71-73, jud. Teleorman, tel: 0247407292, 0247407293.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.