Social

Săptămâna aceasta, dezbatere publică la Alexandria, privind noile reguli de circulaţie

Monica DUMITRESCU

Primăria Alexandria organizează vineri, 12 septembrie, dezbatere publică pe marginea unui proiect de hotărâre cu privire la instituirea unor interdicţii de circulaţie pentru unele categorii de vehicule pe raza municipiului. Alexăndrenii sunt invitaţi să vină cu sugestii şi propuneri pe marginea acestui proiect. Proiectul poate fi consultat la sediul primăriei sau pe site-ul instituţiei.

Dacă proiectul va fi aprobat în forma propusă va fi interzisă circulaţia pe strada Dunării şi strada Bucureşti, pe tronsonul cuprins între str. Al. Ghica şi str. Dunării, a bicicletelor, tricicletelor, mopedelor, scuterelor, ATV-urilor, motocicletelor cu şi fără ataş, motoretelor, căruţelor, tractoarelor şi utilajelor agricole.

Se va interzice, de asemenea, circulaţia pe str. Libertăţii pe tronsonul cuprins între strada Bucureşti şi strada Ion Creangă a bicicletelor, mopedelor, scuterelor, ATV-urilor, etc. Va fi permisă circulaţia cu biciclete şi triciclete doar pentru copiii în vârstă de până la 10 ani, însoţiţi de părinţi. Nerespectarea interdicţiilor va constitui contravenţie şi va fi sancţionată cu amenzi de la 25 la 2500 lei.

One Comment

  1. Interzicerea transportului cu bicicleta pe arterele centrale din Alexandria in favoarea crearii unui ‘culoar de viteza’ pentru autovehicule are un caracter anti-urban si contrar tendintelor contemporane din orice metropola civilizata. Orase precum Copenhaga, Montreal sau New York au actionat tocmai prin reducerea numarului de benzi de circulatie auto, crearea unor piste pentru biciclete pe toata suprafata orasului, incurajand un mediu de transport economic, nepoluant, accesibil si sanatos, care atrage deopotriva localnicii dar si turistii, in felul acesta incurajand economia locala. Paradoxal, reducerea numarului de benzi auto a generat fluidizarea traficului (mai putine benzi inseamna circulatie atenta cu viteza redusa, mai putine ‘dublari’ si stationari ilegale care indeobste ingreuneaza traficul).

    Intrebare: are Ziarul Teleormanul la dispozitie o persoana onesta, bine documentata care sa poata chestiona competenta profesionala a celor care propun o astfel de lege? Realizeaza cineva ca privilegierea traficului auto in detrimentul mijloacelor de transport usoare (bicicleta, moped, scuter)nu face altceva decat sa ingreuneze accesul unei sectiuni sociale la viata urbana, cu rezultat negativ asupra economiei locale (posibilitate de acces limitat la magazine, piata, medic, insitutii, etc.)? Rezultatul va fi circulatie auto cu viteza si mai mare, marind astfel riscul de accidente rutiere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.