Social

Şanse mici de angajare în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Potrivit datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, în această perioadă, angajatorii din Teleorman au disponibile doar aproximativ 100 de locuri de muncă. Majoritatea locurilor de muncă vacante sunt în municipiul Alexandria şi se adresează persoanelor cu studii liceale sau profesionale. Angajatorii caută operator maşini-unelte semiautomate şi automate, dulgheri, confecţioneri tâmplărie din aluminiu, agenţi de vânzare, casieri, croitori, confecţioneri îmbrăcăminte şi vânzători. Pentru persoanele cu studii superioare sunt vacante doar 11 posturi, pentru inspector pensii şi asigurări sociale, director vânzări, consilier cadastru şi manager relaţii cu clienţii băncii.

Judeţul Teleorman a început anul 2017 cu o rată a şomajului de peste 10%. În luna decembrie 2016, rata şomajului înregistrat în judeţul Teleorman a fost de 10,1%, în scădere cu 0,8 puncte procentuale faţă de luna precedentă.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică, rata şomajului la bărbaţi a fost cu 4,1 puncte procentuale mai mare decât la femei. Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii decembrie 2016 a fost de 15999 persoane, cu 1285 persoane (-7,4%)  mai  puţin  faţă de  sfârşitul  lunii  noiembrie  2016 şi cu  2536 persoane (- 13,7%)  mai  puţin  faţă de sfârşitul lunii decembrie  2015. Din totalul de 15999 şomeri înregistraţi la sfârşitul lunii decembrie 2016, la nivelul judeţului Teleorman, femeile reprezintă 37,3%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.