Social

Şanse de angajare sporite pentru teleormăneni în această perioadă

locuri-de-muncaMonica DUMITRESCU

Oferta locurilor de muncă publicată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă în această perioadă este generoasă comparitiv cu săptămânile anterioare. În total sunt disponibile pentru teleormăneni 357 de locuri de muncă, chiar dacă majoritatea sunt în afara judeţului. Cele mai multe, 250 de posturi, sunt pentru absolvenţi de şcoală generală (minim 6 clase) în cadrul unei societăţi din judeţul Arad. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, în colaborare cu Instituţia Prefectului Teleorman, organizează joi, 6 august, la Zimnicea, şi vineri, 7 august, la Alexandria, bursa locurilor de muncă pentru recrutarea a 250 de muncitori necalificaţi, în vederea angajării şi instruirii în meseria de confecţioner cablaje auto, în oraşul Ineu, judeţul Arad. Angajatorul, companie specializată în fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule, oferă ca beneficii salariu minim de încadrare de 1.230 lei brut, bonus de prezenţă de 15%, din salariul negociat, respectiv 185 lei/lună, pentru zilele lucrate, bonus de performanţă de 10% pentru îndeplinirea conformă a planului de producţie al echipei şi nu există reclamaţii de calitate, tichete de masă – 1 tichet pentru fiecare zi lucrată (1 tichet – 9,41 lei/tichet – 198 lei /lună (pentru 21 zile lucrate), al 13-lea salariu, se primeşte proporţional cu zilele lucrate pe parcursul anului, ajutor social pentru diverse evenimente ca naştere copii ori deces rude grad I, asistenţă medicală gratuită în incinta fabricii, transport gratuit de la locul de muncă în localităţile de domiciliu, o dată pe lună, transport gratuit către fabrică, contract de muncă pe o perioadă determinată de 6 luni, cazare gratuită în hotel 2-4 stele sau pensiuni 3 margarete, mic dejun şi o masă caldă, gratuit, din partea angajatorului în fiecare zi lucrată.

Tot în această perioadă, o firmă din Bucureşti pune la dispoziţia teleormănenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă trei posturi de mecanic, electrician şi laborant, pentru care se cere absolvirea unei şcoli profesionale. De asemenea, un angajator din comuna Dascălu, judeţul Ilfov, solicită teleormăneni pentru 10 posturi de casier, absolvenţi de liceu având cunoştinţe de utilizare a calculatorului.

Agenţii economici din judeţ au scos la bătaie în această perioadă mai puţin de 100 de locuri de muncă, 48 la Alexandria, 8 la Zimnicea şi 38 la Roşiorii de Vede. Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile pentru absolvenţi de liceu sau şcoli profesionale. Pentru absolvenţi de învăţământ superior sunt disponibile doar 12 posturi, majoritatea pentru ingineri în municipiul Alexandria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.