Social

Şanse de angajare pentru tinerii absolvenţi teleormăneni

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, în data de 28 septembrie 2012, începând cu ora 9.00, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agenţiilor locale din Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele.

AJOFM Teleorman vine în sprijinul atât al absolvenţilor tuturor instituţiilor de învăţământ, printr-un pachet de servicii, oferite în mod gratuit, care cuprinde activităţi de mediere, informare, consiliere şi formare profesională, cât şi al angajatorilor, prin subvenţionarea locurilor de muncă. Agenţii economici care doresc să participe la Bursa locurilor de muncă cu oferte trebuie să comunice locurile de muncă vacante la AJOFM până cel târziu la data de 27 septembrie, ora 16.30.

Potrivit datelor centralizate de AJOFM, la nivelul judeţului Teleorman, după primele 6 luni ale acestui an s-a înregistrat o rată a somajului de 9.05%, în uşoară creştere comparativ cu ianuarie 2012 dar mai scăzută cu 0.25%, comparativ cu luna iulie 2011.

Numărul şomerilor, în evidenţă, la 31 iulie 2012, era de 15.505 persoane, din care 6.112 sunt femei. Din totalul şomerilor, 2.477 persoane beneficiază de indemnizaţie de şomaj, 72 persoane, dintre acestea, fiind absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ. Şomerii neindemnizaţi deţineau la sfârşitul lunii iulie 2012 o pondere de 84%, respectiv 13.028 persoane, majoritatea provenind din mediul rural, fiind beneficiari ai prevederilor Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat.

În funcţie de localitatea de domiciliu au fost înregistraţi în luna iulie 2012, în mediul urban, un număr de 3.328 şomeri, iar în mediul rural 12.177 şomeri. Aceste diferenţe se înregistrează din cauza concentrării majorităţii angajatorilor în oraşele judeţului, dar şi a numărului mare de persoane care au domiciliul în mediul rural.

Precizăm că şomerii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au beneficiat, în mod gratuit, de cel puţin o măsură activă, acordată de AJOFM Teleorman, în vederea creşterii şanselor de ocupare, respectiv informare şi consiliere profesională; medierea muncii; formare profesională; stimularea mobilităţii forţei de muncă; bursa locurilor de muncă; caravana ocupării în mediul rural şi în comunităţile de etnie romă; completarea veniturilor salariale ale persoanelor care se încadrează în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.