Social

Şanse de angajare în spaţiul european pentru persoanele cu studii superioare

Oferta locurilor de muncă în ţările Uniunii Europene pentru români prin serviciul Eures, cuprinde în această perioadă mai multe posturi pentru persoanele cu studii superioare, faţă de ofertele anterioare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Teleorman, Iuliana Bădica, în această perioadă sunt disponibile în total 110 posturi, dintre care 77 se adresează persoanelor cu studii superioare. Astfel, Danemarca pune la dispoziţie 23 de posturi pentru medici români cu diverse specializări şi un post pentru cercetător experimentat în domeniul analizei riscurilor, Lituania solicită 30 de ingineri aeronave şi 10 mecanici de aviaţie, Olanda 21 ingineri cu diverse specializări, iar Suedia un specialist în endocrinologie sau diabet zaharat şi un reumatolog. Mai sunt disponibile în această perioadă 15 posturi pentru şlefuitori-pilitori în Cehia, 2 posturi pentru muncitori constructori în Norvegia şi 6 posturi pentru lucrători cu maşina de cusut în Slovacia.

“Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă EURES este o reţea de cooperare destinată facilitării liberei circulaţii a lucrătorilor în Spaţiul Economic European.

În cadrul AJOFM Teleorman funcţionează un compartiment al acestui serviciu încă din 2007, până acum numărul personelor înregistrate fiind de aproximativ 820”, a precizat Iuliana Bădica.

Persoanele interesate să lucreze în străinătate se pot înregistra în baza de date a agenţiilor locale sau a punctelor de lucru din raza de domiciliu, prezentând următoarele documente: cerere tip; BI/CI sau Paşaport (cu valabilitate de minim 6 luni)– copie; cazierul judiciar (care să ateste că nu are antecedente penale – termen de valabilitate 6 luni) – original; adeverinţă de la medicul de familie, CV în limba română. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.