Social

Şanse de angajare, aproape nule în această perioadă în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Teleormănenii care se află în căutarea unui loc de muncă în această perioadă au şanse minime să fie încadraţi în muncă. Oferta locurilor de muncă la început de an în Teleorman este aprope nulă. Potrivit datelor centralizate la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, agenţii economici din Teleorman oferă în acestă perioadă doar 93 de locuri de muncă, însă 83 dintre acestea sunt pentru ucenici în domeniul confecţiilor textile, în municipiul Roşiorii de Vede. Celelalte posturi sunt pentru electrician, vulcanizator, operatori maşini de etichetare şi doar unul din cele zece posturi disponibile este pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Numărul şomerilor din Teleorman la sfârşitul anului 2014 era de aproximativ 18.000 de persoane, rata şomajului fiind de peste 10%, una dintre cele mai mari din ţară.

One Comment

  1. Si nici in 2015 nu se intrevad sanse mari, mai ales cu cresterile minimului pe economie care forteaza angajatorii la cheltuieli suplimentare, eu de ex sunt nevoit a inchide 2 puncte de lucru si a pune pe liber 2 angajati incepand cu luna februarie…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.