Social

Sancţionarea liceelor cu promovabilitate mică la Bacalaureat ar fi afectat jumătate din liceele teleormănene

Un ordin semnat de ministrul Ecaterina Andronescu în timpul ultimului său mandat la Ministrul Educaţiei încinge din nou spiritele. Potrivit Legii Educaţiei promulgată în mandatul minstrului Daniel Funeriu, liceele care obţineau un procent de promovabilitate la bacalaureat mai mic de 15% urmau să fie sancţionate în anul următor cu reducerea numărului de locuri în clasa a IX-a. Prin ordinul semnat de Ecaterina Andronescu, această măsură a fost abrogată. Iniţiatorii Legii Educaţiei consideră că este o greşeală colosală. “Eu am introdus această sancţiune pentru că aceste licee produceau eşec pe bandă rulantă. În schimb, am dat posibilitatea şi dreptul la învăţătură acelor elevi, pentru a merge la învăţământul profesional. Este, aşadar, o măsură profund greşită”, a spus Daniel Funeriu, referindu-se la decizia Ecaterinei Andronescu.

Dacă sancţiunea ar fi rămas în vigoare, în Teleorman aproape jumătate dintre licee ar fi avut de suferit.

Anul trecut, în sesiunea din vară, la Grupul Şcolar Auto din Roşiorii de Vede niciun absolvent nu a reuşit să promoveze bacalaureatul. Nici Grupul Şcolar Agricol din Roşiorii de Vede nu a fost departe de “performanţa” Grupului Şcolar Auto, aici înregistrându-se un procent de promovabilitate de doar 0,64%. Procent de promovabilitate sub 1% a fost înregistrat şi la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” tot din Roşiorii de Vede.

În Alexandria, cele mai slabe rezultate a înregistrat Grupul Şcolar Agricol unde procentul de promovabilitate a fost de 1,82%, iar penultimul loc s-a clasat Grupul Şcolar Tehnic (Rulmentul) cu 4,48% promovabilitate.

La Turnu Măgurele cel mai mic procent de promovabilitate a fost înregistrat la Colegiul Tehnic “G-ral David Praporgescu” (2,75%), dar nici Grupul Şcolar “Sf. Haralambie” nu a fost departe, procentul de promovabilitate fiind puţin mai mare, dar tot sub 3%. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.