Politic

Samuel Calotă: “Nu mă bucur că i se întâmplă acest lucru PSD-ului, dar, ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”

Partidele cu care ALDE nu face alianță pentru alegeri devin, automat, adversarele formațiunii politice, a explicat președintele partidului, Samuel Calotă, joi, în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, liderul ALDE Teleorman a vorbit și despre permutările care se fac, în această perioadă, pe scena politică din județ, făcând trimitere directă la trecerea mai multor primari ai social-democraților în barca liberală.

“Cred că este o boală a partidelor aflate la guvernare, aflate la putere, de a-și spori numărul de aleși locali. PSD, când era la putere, s-a gândit să dea o celebră ordonanță (n.r. – OUG 55, a migratorilor), prin care a înlesnit trecerea primarilor de la un partid la altul fără să-și piardă mandatul și a luat atunci o mulțime de primari de la alte partide printr-un act legislativ care a fost profund imoral. PNL face același lucru, tot prin acțiuni imorale, dar luând primarii celorlalte partide și în mod deosebit pe cei ai PSD-ului, prin marcaje om la om, lucru care a dus la o hemoragie în PSD. Din informațiile pe care le dețin și eu, este de-abia începutul acestei hemoragii, doar s-a spart vasul de sânge și va începe să curgă din ce în ce mai mult”, a spus Samuel Calotă.

Președintele ALDE Teleorman a reluat și o informație mai veche, furnizată într-o altă conferință de presă, și anume racolarea aleșilor locali ai ALDE de către social-democrați.

“Nu mă bucur că i se întâmplă acest lucru PSD-ului, dar, ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Iei unul de la ALDE sau doi și pierzi 20 de la tine. Nu știu dacă a meritat acest schimb, eu cred că nu și repet, noi am fost dispuși la colaborare și am spus și că partidele cu care nu facem alianță ne sunt automat adversare, iar asta înseamnă nu doar PNL-ul, ci acum și PSD-ul. În alegeri, noi ținem cu noi. Este bine să se păstreze o decență și în zona politică, este bine ca partidele care astăzi își dispută supremația să o facă cu simț de răspundere față de alegători și să trateze cu seriozitate perioada aceasta și modul de lucru”, a mai spus liderul ALDE Teleorman.

Tot în cadrul conferinței de presă, conducerea ALDE Teleorman a continuat prezentarea candidaților la primăriile din județ. Astfel, potrivit datelor furnizate, Marian Cucurezeanu, fost primar al comunei Cervenia, candidează pentru un nou mandat din partea ALDE, Liviu Sandu Sorinel, fostul inspector-șef al ISU Teleorman, candidează la Primăria Crîngeni, Ionel Leonte este candidatul ALDE pentru Primăria Nenciulești, Dan Burcică este candidatul pentru Primăria Olteni, Gigi Paraschiv este candidatul pentru Primăria Trivalea Moșteni, iar Gigi Grosu este candidatul ALDE pentru Primăria Băbăița.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.