Politic

Samuel Calotă deschide lista ALDE pentru Senat

După aproape două săptămâni de discuţii, purtate departe de ochii curioşilor, Calotă Florică Ică şi Samuel Calotă au bătut palma, iar cel din urmă s-a alăturat partidului politic condus la nivel de judeţ de cel dintâi. În cadrul primei conferinţe de presă în calitate de membru ALDE, Samuel Calotă a vorbit, printre altele, despre alegerile de pe 11 decembrie, în acest sens precizând că este posibil ca, odată cu scrutinul pentru parlamentare, să se concretizeze şi o primă candidatură a sa pentru o funcţie aleasă.

Astfel, având în vedere faptul că preşedintele ALDE Teleorman, deputatul Calotă Florică Ică va deschide lista partidului pentru Camera Deputaţilor, prima poziţie de pe lista de candidaturi pentru Senat îi va reveni lui Samuel Calotă, informaţie confirmată, de altfel, de surse din interiorul partidului.

„Consider că şi prin aportul meu, modest, putem face ca organizaţia judeţeană a ALDE să conteze mult în alegerile din anul acesta, din decembrie. Apreciez că ALDE va juca un rol important în ceea ce înseamnă guvernarea României în următorii ani. Dar, ca să se ajungă la acest deziderat, trebuie ca organizaţiile judeţene ale partidelor să pună osul la treabă şi să aducă un număr cât mai mare de voturi, în aşa fel încât să obţinem un număr cât mai important de parlamemtari. Eu am afirmat că, dacă aş fi într-o competiţie electorală cu alte partide, mi-aş dori ca în judeţul nostru PNL să nu sară de 20% în aşa fel încât să aibă un deputat şi atât şi mi-aş dori ca PSD să nu sară de 50% ca să nu aibă un rest pentru al doilea senator. Şi cred că strădania noastră, a celor care vom lucra pentru ALDE, şi a celor care sunt convins că ni se vor alătura în acest proiect, aceasta va fi. Ţinta noastră va fi să obţinem un număr cât mai mare de voturi în aşa fel încât adversarii noştri politici şi viitori posibili parteneri într-o alianţă de guvernare să nu sară de procentele pe care le-am menţionat. În perioada următoare noi vom concepe o strategie prin care să maximizăm voturile, penreu că şi poziţionarea organizaţiei judeţene a ALDE într-un clasament pe ţară al organizaţiilor judeţene ne va conferi un avantaj la redistribuire, când se vor redistribui unor judeţe, în funcţie de clasarea lor în clasament, un număr de mandate de parlamentari”, a declarat Samuel Calotă, recent intrat în ALDE Teleorman, referitor la scrutinul de pe 11 decembrie. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.