Politic

Samuel Calotă candidat la Senat

Ioan DUMITRESCU
Fostul progresist, preşedinte al Organizaţiei municipale Alexandria a UNPR, acum vicepreşedinte al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), Samuel Calotă, alături de preşedintele deputat Calotă Ică Florică, deschide lista candidaţilor respectivei formaţiuni politice la Senatul României, iar deputatul la Camera Deputaţilor. Organizaţia ALDE Teleorman a strâns 10.000 de semnături pentru susţinerea candidaţilor la Parlamentul României, mai multe decât erau necesare. Samuel Calotă are un proiect de candidat aproape identic cu al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, care a fost prezentat şi de Varujan Vosganian, în prezenţa lui Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, cei doi copreşedinţi ALDE. „România, a şaptea putere a Europei”, cum se intitulează programul respectiv, după faptul că România este a şaptea ţară ca număr de populaţie din Europa, prevede printre altele o creştere de la 2000 de lei a salariului mediu la 3000 de lei până în anul 2020, precum şi o creştere a pensiei medii la 1500 lei. De asemenea, se mai vorbeşte despre crearea a 500.000 locuri de muncă, ajungându-se la 5 milioane de angajaţi, depăşindu-se astfel numărul pensionarilor. Se mai prevede o creştere anuală de cel puţin 5 % a Produsului Intern Brut, creştere a investiţiilor străine de la 3 la 5 miliarde de euro, acordarea de 50.000 de euro cetăţenilor români care se întorc în ţară şi deschid o afacere, creând astfel locuri de muncă, şi construirea a 20.000 de locuinţe, care vor putea fi achitate prin credit ipotecar.
În ce priveşte desemnarea unui prim-ministru de la viitoarea majoritate PSD-ALDE, dacă se vor câştiga alegerile parlamentare, Samuel Calotă speră ca preşedintele Klaus Werner Iohannis să fie de acord cu un premier social-democrat, pentru a nu provoca alegeri anticipate sau chiar o suspendare a preşedintelui. Referindu-se la platforma lui Dacian Cioloş, România 100, decalogul premierului de principii şi proiecte, Samuel Calotă mai susţine că toată lumea doreşte eradicarea sărăciei, îmbunătăţirea sistemului de sănătate , a învăţământului, diminuarea birocraţiei, dar premierul nu dă nici o soluţie. Vorbind şi despre deputatul liberal Marin Almăjanu, Samuel Calotă declară că preşedintele Calotă Ică Florică i-a propus fostului preşedinte al PNL Teleorman să candideze pe listele ALDE, după ce Preşedintele Eugen Pârvulescu l-a eliminat de pe liste, iar acum se aşteaptă răspunsul domnului Marin Almăjanu.

2 Comments

  1. Ce bine zice d-l Calotă cu suspendarea lui Iohannis!!! Da’ el când își suspendă pofta de parlament? Nu vede că nu are nicio cadea? A schimbat n partide și tot degeaba, în afară de 2 numiri nu a câștigat nicio alegere! Când omul nu mai are simțul ridicolului…

  2. Daca se duce la ALDE inseamna ca face orice pentru bani, este un liberal fals si care nu a fost niciodata loial in totalitate partidului care l-a consacrat!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.