Eveniment

Șampanie și foc de artificii pentru alexăndreni, în noaptea dintre ani

Și anul acesta, municipalitatea alexăndreană organizează un Revelion în stradă, pentru cei care nu vor merge la restaurante sau nu vor pleca în vacanțe la trecerea dintre ani. Potrivit unui proiect de hotărâre trecut pe ordinea de zi a ședinței ordinare programate pentru vineri, 29 noiembrie, municipalitatea pregătește pentru alexăndreni un eveniment ce va începe la ora 22:30, în cadrul căruia se va difuza muzica, se vor distribui tunuri de confetti, artificii și șampanie cetățenilor prezenți.

Citește și: http://ziarulteleormanul.ro/elena-gheorghe-si-petrica-matu-stoian-invitati-la-spectacolul-oferit-teleormanenilor-de-ziua-nationala/

„Oamenii au nevoie întotdeauna de sperantță. Astfel, ei obțin un anumit confort psihologic de care au nevoie. Noul an aduce cu el posibilitatea ca oamenii să își reorganizeze viețile, să repare greșelile și să facă lucrurile diferit decât până atunci. În acest proces, ritualul are un rol crucial. Nu este de ajuns să spunem că începe un nou an, ci să marcăm cumva momentul, să facem ceva concret în această privință. În limba francezaă, cuvântul „revellion” înseamnă a fi treaz. Astfel, a primi ceea ce este nou este un gest care trebuie făcut atunci când esti treaz, pentru a-l întâmpina. Zgomotul pe care îl facem în noaptea dintre ani are scopul de a izgoni spiritele rele. Tot acest ansamblu de tehnici prin care se creează strălucire și zgomot în noaptea dintre ani poate fi interpretat ca o modalitate de a comunica și cu Dumnezeu. Toți oamenii sărbătoresc Revelionul în mod diferit de la o cultură la alta, ei sunt conștienți de importanța unui nou început și își urează un an nou fericit și plin de bucurii! Cu acest scop se iniţiază şi se propune acest eveniment „Revelion””, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.