Eveniment

Salvatori din pasiune, în vreme de pandemie

“Salvator din pasiune” este un proiect ambițios al ISU Teleorman, în cadrul căruia teleormănenii care vor să-și ajute semenii într-un mod profesionist învață, de la salvatorii de meserie, cum anume o pot face. La nivelul județului, aproximativ 40 de voluntari, în majoritate tineri, își desfășoară activitatea alături de pompierii militari, mergând cu aceștia atât la stingerea incendiilor și la intervenții pentru care sunt solicitate echipajele SMURD, cât și la activitățile desfășurate pe latură de pregătire și informare preventivă a populației.

Perioada pe care o traversează județul Teleorman în prezent este, poate, una în care ajutorul primit de la voluntari este mai binevenit decât oricând. Iar voluntarii ISU Teleorman demonstrează, încă o dată, că pasiunea și dorința de a ajuta semenii nu sunt doar niște vorbe mari.

Printre cei care activează în cadrul proiectului “Salvator din pasiune” sunt și soții Florin și Mihaela Prună, care trec peste faptul că județul este în plină pandemie de coronavirus și participă, cot la cot cu salvatorii militari, la misiunile desfășurate în sprjinul comunității. El, agent de pază, ea, învățătoare la Brânceni, amândoi, salvatori din pasiune cu modulul I de pregătire SMURD. Iar ajutorul pe care cei doi îl dau salvatorilor militari din cadrul Detașamentului Alexandria, aflați în prima linie în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, este unul foarte important.

Și la Roșiorii de Vede patru voluntari sunt pregătiți să intervină la misiuni alături de salvatorii profesioniști, atunci când situația o cere, iar la Turnu Măgurele șase salvatori din pasiune sut dispuși oricând să se alăture efectivelor ISU Teleorman în misiunile în sprijinul comunității.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.