Politic

Salt spectaculos în carieră pentru un șofer din cadrul Consiliului Județean Teleorman – Adrian Gâdea l-a numit consilier la Cabinet Președinte

Cutuma recompensării oamenilor care țin aproape de politicieni nu mai e demult vreo noutate. Însă, uneori, parcă salturile pe care anumite personaje le fac în așa-zisele cariere profesionale bat la ochi și ridică serioase semne de întrebare. S-a vorbit de nenumărate ori despre incompetenți care ajung în diverse instituții ale statului, pe funcții de conducere, s-a vorbit și despre angajări care nu au la bază niciun criteriu de selecție profesional, ci doar recomandări și interese personale ale oamenilor politici, aflați vremelnic în posturi de putere și care țin să-i recompenseze pe cei care le-au fost alături în bătăliile lor sau care le-au făcut, de cele mai multe ori, treburile murdare.

În cadrul Consiliului Județean Teleorman, spre exemplu, la finele lunii august, președintele Adrian Gâdea a dat o dispoziție prin care “începând cu data de 1 septembrie 2021, domnul Duminică Valentin se numește, pe durata mandatului președintelui Consiliului Județean Teleorman, în funcția contractuală de consilier, la Cabinet Președinte”.

La prima vedere, ar putea să nu pară nimic ciudat, poate președintele Consiliului Județean Teleorman are nevoie de sfătuitori și, dacă legea îi dă voie, de ce nu ar aplica-o. Însă, partea interesantă intervine dacă ne uităm la biografia proaspătului consilier: Valentin Duminică a lucrat, din anul 2013, tot la angajatorul Consiliul Județean Teleorman, doar că postul ocupat a fost de “șofer de autoturisme și camionete”.  Care sunt meritele și abilitățile intelectuale pentru care Adrian Gâdea a decis să schimbe orientarea profesională a fostului șofer, nu se știe, însă am putea face anumite corelații. Astfel, dacă ținem cont de faptul că printre condițiile specifice de ocupare a postului de consilier se numără și aceea de a fi absolvent de studii universitare de licență, cu diplomă în domeniul științe administrative, la care adăugăm informația că în luna iulie 2021, Valentin Duminică a absolvit Facultatea de Științe și Inginerie (Alexandria), domeniul Științe administrative, din cadrul Universității “Valahia”, parcă se leagă lucrurile. Unii, mai răutăcioși, ar putea spune chiar că, în perioada 2018-2021, cât a urmat cursurile celebrei facultăți din Alexandria, fostul șofer de autoturisme și autocamioane nu a făcut altceva decât să se pregătească intens (sau doar pe hârtie?) pentru a-l consilia pe Adrian Gâdea. Să fie acest mod de operare o practică des întâlnită în aparatul de funcționari ai statului sau parcursul lui Valentin Duminică e doar o excepție? Să fi fost el preocupat de perfecționarea profesională și personală, iar avansarea să fie doar o urmare firească a acestei preocupări?

Demn de precizat este, de asemenea, și faptul că odată cu schimbarea rolului pe care-l are de îndeplinit în Consiliul Județean Teleorman, a survenit, cum era și de așteptat, și surplusul pecuniar, așa că, de la 1 septembrie 2021, acestuia aproape că i s-a dublat venitul, pentru funcția de consilier al președintelui Adrian Gâdea fiind remunerat cu un salariu de bază de 9457 lei, la care se adaugă diverse sporuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.