Social

Săli de sport pentru preşcolari, în grădiniţe din Alexandria

investitii2Monica DUMITRESCU

Grădiniţa nr. 6 din municipiul Alexandria beneficiază de o sală de sport, printr-o investiţie a primăriei, care s-a ridicat la aproape 100 de mii de lei. O sală de clasă, situată la etajul I al clădirii în care funcţionează unitatea de învăţământ preşcolar, a fost transformată în sală de sport, după ce au fost realizate reparaţii ale tencuielii şi zugrăveli în vopseluri lavabile, a fost înlocuită tâmplăria din lemn cu tâmplărie din PVC şi geamuri termopan, a fost înlocuită pardoseala din PVC cu pardoseală din parchet, corpurile de încălzire existente au fost înlocuite cu altele cu randament ridicat, prevăzute cu măşti de protecţie, iar cele de iluminat existente, cu altele cu eficienţă ridicată.

Sala de sport a fost dotată cu echipament specific desfăşurării orelor de educaţie fizică: spaliere, băncuţe şi saltele pentru gimnastică, masă de tenis, fileu şi palete.

Potrivit primarului municipiului, Victor Drăguşin, proiectul a fost iniţiat anul trecut, după ce la întâlnirea pe care a avut-o cu comitetele de părinţi aceştia şi-au exprimat dorinţa ca în programul copiilor să fie incluse şi ore de sport.

“Anul trecut, la întâlnirea cu comitetele de părinţi s-a născut şi această idee de a oferi copiilor de grădiniţă posibilitatea să se înveţe cu mişcarea, de data aceasta ordonată. Mişcarea le asigură din plin posibilitatea să-şi consume energia. Copiii sunt foarte bucuroşi ”, a declarat primarul Drăguşin, cu prilejul inaugurării acestei investiţii.

O altă sală de sport se află în construcţie la Grădiniţa nr. 7 din Alexandria. De data aceasta, este vorba de o clădire nouă construită în imediata apropiere a unităţii de învăţământ preşcolar. Noua clădire, în afară de sala de sport, va avea grup sanitar, hol acces, depozit material didactic, hol de legătură, scară de acces pod.

Lucrarea, finanţată din bugetul local, pentru care s-a alocat suma de 365.424 lei, este realizată în proporţie de 31%, termenul de finalizare, conform proiectului, fiind noiembrie 2016.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.