Economie

Salariile teleormănenilor, mai mici cu peste 25%, comparativ cu media naţională

salariuMonica DUMITRESCU

Teleormănenii rămân în continuare cu cele mai mici câştiguri salariale din ţară. Potrivit ultimului buletin statistic dat publicităţii de Direcţia Judeţeană de Statistică, în ultima lună a anului 2015, câştigul salarial mediu net la nivelul judeţului Teleorman a fost de 1577 lei, cu peste 25 de procente mai mic comparativ cu media la nivel naţional.

Teleormănenii au câştigat mai puţin decât conaţionalii lor cu aproximativ 540 lei. Potrivit datelor ultimului buletin statistic, cel mai bine plătiţi au fost angajaţii din agricultură. Salariul mediu a fost în agricultură, silvicultură şi piscicultură de 1652 lei. În industrie şi construcţii, câştigul mediu a fost de 1435 lei, iar în servicii de 1641 lei, sub nivelul câştigurilor din ţară.

Raportat la luna decembrie a anului 2014, câştigul salarial mediu la nivel judeţean a crescut cu 27%, însă salariile teleormănenilor se menţin sub media pe ţară.

Datele Direcţiei Judeţene de Statistică mai arată că majoritatea salariaţilor teleormăneni sunt în domeniul serviciilor. În luna decembrie 2015, în Teleorman erau înregistraţi puţin peste 54 000 de salariaţi, peste 31 000 dintre aceştia lucând în domeniul serviciilor. Numărul angajaţilor din industrie este aproape la jumătate, iar în agricultură sunt cei mai puţini angajaţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.