Social

Salariile în Teleorman, printre cele mai mici din ţară

Monica DUMITRESCU

Potrivit Raportului privind starea economico-socială a judeţului Teleorman pe anul 2015, publicat de Direcţia Judeţeană de Statistică, câştigul salarial mediu nominal net la nivelul judeţului Teleorman, în luna decembrie 2015  a fost de 1577 lei, mai mic cu 25,4% (-  537 lei), faţă de salariul mediu net pe economie. Comparativ cu luna decembrie 2014, la nivel de judeţ, câştigul salarial mediu net a crescut cu 26,9% (+ 334  lei), în timp ce la nivel naţional, câştigul salarial mediu net a crescut cu 13,3% (+ 248 lei ).

Anul trecut, în Teleorman, cele mai mari salarii au fost în domeniile agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silviculatură şi piscicultură, câştigul salarial mediu net înregistrat fiind de 1652 lei. Şi salariaţii din domeniul serviciilor au câştigat mai mult, media fiind 1641lei, faţă de teleormănenii care au lucrat în industrie sau construcţii unde media a fost de doar 1435 lei.

Teleormanul se situează printre judeţele cu cele mai mici câştiguri salariale din ţară.

Potrivit INS, la sfârşitul primului semestru din acest an, cel mai mare câştig salarial mediu net se regăseşte în Municipiul Bucureşti (2.852 de lei lunar), capitala fiind urmată de juteţele Ilfov (2.294 de lei), Cluj (2.284 de lei), Timiş (2.240 de lei) şi Sibiu (2.104 lei). Cele mai mici salarii se regăsesc, potrivit INS, în Harghita şi Teleorman.

One Comment

  1. Judetul miliardarilor plin de saraci. Concluzia …au furat pana la blana.Singura solutie de a iesi din criza locurilor de munca este sa scapam de jnapani prin arestarea lor si sa vedeti ce se vor aerisi toate institutiile si vor aparea locuri de munca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.