Eveniment

S.O.S. Ambrozia/ 28 septembrie, ziua eliminării ambroziei

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului (APM) Teleorman anunţă campania „SOS-Ambrozia”, ce va avea loc pe data de 28 septembrie, acțiunea având drept scop eliminarea acestei plante nocive.

„Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman informează cu privire la propunerea conducerii Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, reprezentată de domnul Viorel TOMA – Președinte și de domnul Radu Tiberiu ROCA – Vicepreședinte, de a propune ziua de 28 septembrie, o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională, când, într-o singură zi, prin efort comun, curățăm țara de ambrozie. Acest demers este inițiat ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean cât și la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat și de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Campania cu titlu generic „28 septembrie 2019 S.O.S .– Ambrozia” se va derula la nivel național și are drept scop combaterea plantei invazive Ambrozia Artemisiifolia – Iarba Pârloagelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.