Eveniment

S-a dat startul înscrierilor la concursul naţional “Şcoala Zero Waste”

Monica DUMITRESCU

Unităţile de învăţământ primar şi gimnazial sunt invitate să se înscrie, până cel târziu la data de 3 martie 2017 la cea de-a V-a ediţie a concursului naţional “Şcoala Zero Waste”, un concurs de educaţie ecologică şi colectare selectivă a deşeurilor. Concursul se va desăşura în perioada 13 martie-12 mai 2017. Desfăşurarea competiţiei este simplă. Şcoala care acumulează cele mai multe puncte este considerată câştigătoare. Punctele se obţin din organizarea a cât mai multor acţiuni educaţionale din lista oferită de organizatori şi din colectarea selectivă a cât mai multor deşeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu şi plastic/pet.

La finalul concursului vor fi acordate şcolilor şi elevilor câştigători premii constând în: tablă interactivă, calculatoare, imprimate, videoproiectoare, biciclete, tablete etc.

Ideea “Şcoala zero Waste” a venit în 2013.

“În România sunt puţine şcoli care au programe extinse sau permanente de educaţie ecologică. Dacă dorim să ne îndreptăm către o lume curată şi sănătoasă, o lume cu zero deşeuri, componenta educaţională este o soluţie evidentă, organizarea de sesiuni de training şi workshopuri de educaţie ecologică pentru elevi devenind o necesitate. Pentru a face procesul de învăţare mai atractiv am introdus competiţia”, spun iniţiatorii acestui proiect.

În cele patru ediţii anterioare au fost înscrişi peste 40.000 de elevi din 390 de şcoli din întreaga ţară. Au fost organizate sute de activităţi: plantări, ecologizări, ateliere de reciclare creativă, scenete, informări ale populaţiei cu privire la colectarea selectivă etc. Peste 500 de tone de deşeuri reciclabile au fost colectate de unităţile de învăţământ participante la concursul naţional “Şcoala Zero Waste”.

Printre marii câştigători ale concursului s-a numărat şi Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Roşiorii de Vede, care la ediţia din 2015 a obţinut premiul I şi trofeul, respectiv o tablă interactivă şi un videoproiector, care au intrat în dotarea şcolii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.