Politic

S-au văzut primari după localele din iunie, iar acum aşteaptă ordinul prefectului de încetare a mandatului înainte de termen

După opt luni de la preluarea mandatelor şi instalarea la conducerea administaţiei locale, Ilcuş Ionel, primarul comunei Poeni, şi Marin Vişănoiu, primarul comunei Săceni, doi dintre edilii noi din judeţ, aşteaptă ordinul prefectului de încetare a mandatului înainte de termen. Prefectul judeţului este, în prezent, în procedură de emitere a ordinelor de încetare a mandatelor înainte de termen pentru cei doi primari teleormăneni, după ce aceştia au primit sentinţe definitive ale instanţelor de judecată.

Pentru Ionel Ilcuş, edilul de la Poeni, Agenţia Naţională de Integritate a constatat, încă de la finalul anului 2013, starea de incompatibilitate a acestuia, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al Comunei Poeni şi calitatea de administrator al S.C. CORNAGRO S.R.L., în perioada 04 iulie 2008 – 17 septembrie 2013, şi calitatea de administrator al S.C. BRAD CON S.R.L., în perioada iulie 2008 – 2013.

Pe de altă parte, Marin Vişănoiu, primarul comunei Săceni, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru că a condus un autoturism pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului.

În cele două cazuri, după demiterea celor doi edili din funcţie, atribuţiile de primar vot fi preluate de viceprimar urmând ca, ulterior, să fie organizate alegeri anticipate în cele două localităţi teleormănene. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.