Sport

S-au reunit şi au jucat deja – FCM Alexandria pregăteşte noul sezon

fcmDe vineri, 2 august, noua echipă FCM Alexandria s-a reunit în vederea pregătirilor, la stadionul Municipal. De această dată, se poate vorbi de o nouă conducere tehnică a echipei – antrenor principal este Mircea Cristescu, în colaborare cu Sorin Albeanu (acesta până ieri nu a participat la pregătirea lotului, fiind plecat din localitate) – dar despre lotul de jucători se poate comenta destul de mult. Interesant, deşi acum două săptămâni sportivii fuseseră anunţaţi că pot pleca, majoritatea dintre aceştia au revenit la FCM Alexandria, însă lotul este completat cu multe nume noi, care rămâne să confirme, sau nu, dacă vor juca pentru echipă. Astfel, din echipa care a jucat în Liga a 3-a se regăsesc în prezent Celic, Crăciun, Mirancea, Lătea, Lucan, Olteanu, Pencea, Pârjolea, Radu, Bădăuţă, iar acestora li s-au alăturat, pe lângă mulţi tineri promovaţi de la CSS Alexandria, şi câţiva jucători localnici, readuşi la echipa (Slobozeanu, Tudor, David).

“Vrem ca, în următorul sezon, să constituim o echipă competitivă pentru eşalonul Ligii a 4-a, acesta este obiectivul nostru la acest moment”, a spus preşedintele clubului, Emanoil Stoica, cel care n-a putut preciza data la care va fi definitivat lotul de jucători. Însă, din spusele acestuia, a reieşit foarte clar că echipa va urma un program de pregătire cu antrenamente zilnice, dar nuse pune problema unui stagiu centralizat de pregătire.

În altă ordine de idei, duminică, 4 august a.c., FCM Alexandria a disputat primul joc de verificare, în noua formulă de echipă, contra viitoarei adversare din campionat Spicpo Poroschia. A fost un test pentru ambele echipe, însă forţa şi experienţa alexăndrenilor au făcut diferenţa, aceştia reuşind să se impună, deşi nu aveau decât un antrenament împreună. Iar luni dimineaţă (de la ora 10.00),  jucătorii pregătiţi de Mircea Cristescu au reluat antrenamentele.

– FCM Alexandria – Spicpo Poroschia 4-1 (A. Pencea, A. Olteanu 2, autogol Fusea / D. Lupescu); pentru FCM au jucat, în formula de start: L. Celic, I. Lătea, D. Lucan, M. Olteanu, A. Tudor, R. Slobozeanu, A. Olteanu, A. Pencea, M. David, Dinu, C. Pârjolea; au mai intrat Crăciun, Bădăuţă, plus mai mulţi tineri veniţi de la CSS Alexandria.

Rămâne de văzut, în cele trei săptămâni rămase până la debutul campionatului Ligii a 4-a, dacă cele două săptămâni de pauză, ratate în pregătire, se vor resimţi la FCM Alexandria, sau dacă forţa şi valoarea echipei va fi una care să aducă victorii la Alexandria, implicit să readucă oamenii în tribunele stadionului Municipal.

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.