Sport

S-au perfectat transferurile juniorilor de la CSS Alexandria. Nedelea şi Precup au plecat la Viitorul Argeş!

Despre povestea plecării celor doi juniori de la CSS Alexandria, grupa pregătită de prof. Sorin Albeanu, către un club din Piteşti, s-a vorbit destul de mult în această vară. Gabriel Nedelea şi Bogdan Precup, doi jucători de bază în cadrul echipei de 12 ani (sportivi născuţi în 2000) au părăsit clubul CSS Alexandria, după ce, iniţial au spus că vor să meargă la FC “Dani Coman” Piteşti, însă au ajuns la …Viitorul Argeş Piteşti!

Despre nemulţumirea părinţilor legată de faptul că CSS Alexandria refuza să îi lase să plece liberi – fără nici un fel de pretenţie, am vorbit la momentul respectiv, după cum nici clubul piteştean nu avea de gând să dea vreun leu pentru cei doi tineri alexăndreni.

Iată că s-a ajuns la perfectarea transferurilor respective, numai că s-a finalizat în condiţiile impuse de CSS Alexandria: cei doi alexăndreni au plecat la Viitorul Argeş cu condiţia ca, la primul contract ca fotbalist, CSS Alexandria să primească grila de formare, iar la un eventual transfer către un alt club, Alexandria să primească 15% din sumă!

“Până la urmă, pentru noi, ca şi club, este un lucru pozitiv, sperăm ca aceşti copii talentaţi să ajungă fotbalişti, iar noi să ne putem mândri că am ajutat la formarea lor ca sportivi”, a spus prof. Sorin Albeanu despre trecerea celor doi juniori de la CSS Alexandria către Viitorul Argeş.

Privind din prisma părinţilor celor doi sportivi, aceştia se poate spune că şi-au atins scopul, au plecat de la Alexandria către Piteşti. Numai că, acolo unde au ajuns Nedelea şi Precup, la Viitorul Argeş, un club relativ nou şi fără nici un fel de performanţe, nu se poate spune că s-a făcut un pas înainte, ba dimpotrivă; singura discuţie este legată de condiţiile care li se oferă sportivilor (cazare, şcolarizare, pregătire), care poate fi net avanatajoasă. Însă, prin prisma comparaţiei, între FC “Dani Coman” Piteşti, unde se vorbea iniţial, şi Viitorul Argeş Piteşti, unde s-a ajuns, este diferenţă mare, care înseamnă un pas în spate!

Recent, un alt sportiv al generaţiei 2000 de la CSS Alexandria, Giani Gherghiceanu, liderul echipei de fapt, a semnat un acord de transfer, în aceleaşi condiţii (plata grilei de formare la semnarea primului contract şi 15% dintr-un eventual transfer ulterior, către CSS Alexandria), cu Academia de fotbal “Gheorghe Hagi” Constanţa.

Bogdan Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.