Social

S-au acordat 856 de burse de merit pentru elevii din Turnu Măgurele

Săptămâna trecută, Consiliul Local al municipiului Turnu Măgurele a adoptat proiectul de hotărâre privind “aprobarea cuantumului burselor și numărului acestora acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat la nivelul municipiului Turnu Măgurele aferente semestrului II al anului școlar 2020-2021”.

Așadar, cuantumul lunar pentru fiecare categorie de bursă este de 100 de lei pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat și se stabilesc anual prin hotărâre a Consiliului Local al municipiului Turnu Măgurele și de consiliile de administrație, care aprobă criteriilor specifice de acordare a burselor “în limitele fondurilor repartizate și în raport cu integritatea efectuării de către elevi a activităților școlare”.

Conform raportului realizat de către reprezentanții Consiliului Local al municipiului Turnu Măgurele, “bursele reprezintă o formă de sprijin material, vizând atât protecția socială, cât și stimularea elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură și disciplină”.

Totalul de burse acordate este de 856 în semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021 în Turnu Măgurele, dintre care 2 sunt burse de performanță, 628 burse de merit, 15 burse de studiu și 211 burse sociale.

Astfel, la Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” sunt acordate 186 de burse în total, dintre care 116 sunt de merit și 70 sunt burse sociale, la Școala Gimnazială nr. 2 sunt 77 de burse în total, dintre care 13 sunt de merit și 64 sunt sociale, la Școala Gimnazială nr. 4 sunt acordate 162 de burse în total, dintre care 108 sunt de merit, 15 sunt de studiu și 39 sunt burse sociale. În cazul liceelor, 2 burse de performanță au primit elevi de la Liceul Teoretic “Marin Preda” , iar din totalul de 297 burse, majoritatea (279) sunt burse de merit, restul de 16 fiind burse sociale. La Liceul Tehnologic “Sf. Haralambie” sunt acordate 9 burse – 8 de merit și 1 o bursă socială, iar pentru elevii Colegiului Național “Unirea” s-au acordat 125 de burse în total, dintre care 104 sunt de merit și 21 sunt burse sociale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.