Sport

S-a reînfiinţat Ministerul Tineretului şi Sportului – Urmează schimbarea directorilor de deconcentrate

Odată cu instalarea Guvernului Ponta 2, în România s-a reînfiinţat Ministerul Tineretului şi Sportului, structură necesară şi extrem de importantă pentru creşterea valorică a sportului românesc. Noul ministru numit la această reînfiinţată structură guvernamentală este Nicolae Bănicioiu, fost deputat de Teleorman în precedenta legislatură. Acesta şi-a propus să readucă sportul românesc între priorităţile Guvernului, mai ales că în ultima perioadă s-a vorbit ot mai mult despre descentralizare în acest sens.

În privinţa reorganizării sportului, înfiinţarea Ministerului Tineretului şi Sportului duce la desfiinţarea fostei Autorităţi Naţionale pentru Sport şi Tineret, implicit va duce la schimbări în cadrul structurilor de la nivel judeţean. Astfel, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, una din structurile deconcentrate, subordonate fostei ANST, va fi una din  cele vizate de noua modificare, implicit directorul Constantin Berechet va fi nevoit să părăsească postul (călduţ) de la direcţie. În ultima perioadă s-a vorbit despre o anume ezitare a directorului Berechet pentru a părăsi postul respectiv, deşi, este evident, în anul 2012 DJST Teleorman a fost una din cele mai modeste structuri din punct de vedere al activităţii desfăşurate (despre acest subiect vom reveni).

O altă structură care va fi vizată de noua organizare şi, implicit, va suferi schimbări la vârf, este clubul CS Teleorman Alexandria, unde director este Laurenţiu Florea. Deşi în acest caz nu se poate vorbi de aceeaşi lipsă de iniţiativă precum la DJ Sport şi Tineret, deoarece în ultimul an activitatea sportivă, performanţele şi atmosfera de la CST Alexandria au fost din cele mai bune, şi în acest caz funcţia respectivă are la bază criterii politice, de aceea este de aşteptat să apară schimbări şi la vârful acestei structuri.

De fapt, aceste două structuri, subordonate direct ANST, au ca punct comun criteriul politic al numirii directorilor respectivi.

(Bogdan Pană)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.