Sport

S-a jucat titlul judeţean? – FCM Alexandria s-a împiedicat singură şi se îndepărtează de locul 1

Dezamăgire mare sâmbăta trecută pentru alexăndrenii de la FCM, care au jucat pe terenul echipei Spicpo Poroschia, în cadrul etapei a 21-a. Deşi gazdele au arătat în retur că formează o echipă destul de bună în Liga a 4-a şi achiziţiile făcute în iarnă au arătat că sunt alte pretenţii, puţini credeau că alexăndrenii se pot împiedica acolo. Interesul pentru jocul respectiv a fost unul pe măsură, peste 150 de spectatori fiind pe marginea arenei din Poroschia, pentru a vedea disputa. Numai că, vântul a avut un rol important în desfăşurarea ostilităţilor în teren, însă a bătut vântul pentru ambele echipe, astfel că cei care au vrut să combine mai mult, adică oaspeţii, s-au văzut oarecum temperaţi de vreme. Totuşi, gazdele au deschis scorul după un sfert de oră, iar alexăndrenii s-au aruncat spre poarta lor, cu toate liniile. Radu a cerut un penalti, neacordat însă de centralul Dica, în min. 37, iar la pauză s-a intrat cu acel rezultat minim. În repriza secundă, FCM a luat cu asalt careul celor din Poroschia, însă atacurile s-au dovedit stereotipe (adică n-au avut nici consistenţă, nici vlagă, nici măcar finalitate). Doar Florin Radu şi Zamfir, în stânga, au încercat să pună probleme mai serioase defensivei gazdelor, însă fie nu a fost nimeni la finalizare, care să trimită spre poartă, fie acţiunile s-au blocat la limita careului mic. Un şut bun Urucu (prins de portar) şi un şut al lui Radu, peste, pot fi consemnate ca mari ocazii ale alexăndrenilor, însă cam atât şi nimic mai mult. În schimb, multele lovituri din apropierea careului gazdelor s-au oprit fie în faţa porţii, fie în gardul din spate al porţii echipei poroschiene.

Din punct de vedere al arbitrajului, trei faze sunt de notat, pe lângă penaltiul invocat la Radu în prima repriză. În min. 50, un fault asupra lui Zamfir, este acordat la 17 me, lateral stânga, deşi alexăndrenii au cerut penalti (decizie corectă a centralului roşiorean); în min. 55, o simulare evidentă a lui Brânceanu, la 10 m de poartă, este sancţionată cu avertisment (decizie corectă); în min. 90+2, după o lovitură liberă a lui Lătea, mingea este recentrată spre marginea careului mic, înspre zona “asistentului” Ş. Creangă, iar mingea atinge un fundaş al gazdelor, moment în care mai mulţi jucători de la FCM au cerut insistent penalti, neacordat însă de centralul M. Dica. Dacă a fost, sau nu, henţ la acea minge, doar protagoniştii acelei faze pot spune cu certitudine, însă un eventual gol ar fi îndulcit amarul alexăndrenilor, cu un rezultat de egalitate. Dar, problema de fond este legată de jocul FCM-ului, de lipsa de idei care a fost prezentă în mare parte din timpul reprizei secunde, dar şi de blocajul în care păreau să se afle jucătorii alexăndreni, când au întâlnit un adversar ambiţios, foarte motivat, care n-a vrut sub nici o formă să accepte faptul că poate rata victoria.

Eşecul de sâmbătă echivalează pentru FCM Alexandria cu îndepărtarea (unii spun definitivă) de titlul judeţean, a rămas la 5 puncte în spatele primului loc şi este aproape să rateze un sezon care, la un moment dat, părea să-l domine destul de autoritar.

– Spicpo Poroschia – FCM Alexandria 1-0 (Didă 15); pentru FCM au jucat – L. Celic, I. Lătea, A. Tudor, S. Răducu, D. Zamfir, F. Parolea, M. Urucu, C. Dinu, L. Brânceanu, F. radu, C. Pârjolea (M. Marin).

B. Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.