Sport

S-a decis: retrogradează şi locul 10 din Liga a 3-a

Despre sistemul de promovare – retrogradare din ediţia 2012 – 2013 s-a tot vorbit, dar nimic nu s-a stabilit până în week-endul trecut. Iniţial se spunea că vor retrograda din Liga a 3-a locurile 11-14 plus cel mai slab clasate patru echipe (din cele şase serii) de pe locul 10, însă, la finalul campionatului, FRF s-a gândit să schimbe acest lucru: vor retrograda ocupantele locurilor 10 – 14, plus cel mai slab clasate 3 echipe de pe locul 9 (într-un clasament special cu locurile 1/8). Acest lucru vine să simplifice lucrurile pentru la vară, când vor avea loc înscrierile pentru un nou sezon de Liga a 3-a, dar atrage o stare de nemulţumire în rândul echipelor clasate pe locul 10, care iniţial se spunea că asigură continuitate la acest eşalon.

FCM4Sâmbăta trecută, când a avut loc Adunarea generală a FRF, s-a stabilit foarte clar faptul că din Liga a 3-a retrogradează toate echipele de la locul 10 în jos, plus 3 echipe de pe locul 9, după cum din Liga a 2-a retrogradează toate echipele de la locul 12 în jos!

În aceste condiţii, din seria a 3-a, Liga a 3-a, au retrogradat echipele: Concordia II Chiajna, FCM Alexandria, CS Tunari şi FC Voluntari, iar echipa de pe locul 9, CS Vişina Nouă s-a salvat de la retrogradare.

În ce priveşte scandalul izbucnit în urmă cu două săptămâni, referitor la cluburile care n-au avut în campionatele judeţene cele trei echipe de juniori, înscrise sub denumirea cluburilor respective (juniori C, D şi E), se pare că lucrurile au luat o turnură serioasă după Adunarea generală de la FRF. În aceste zile, toate echipele angrenate în lupta pentru evitarea retrogradării din toate cele şase serii ale Ligii a 3-a au fost obligate să prezinte situaţia exactă a grupelor de juniori, iar acest lucru se poate motiva doar prin prezentarea rapoartelor de joc respective. Rămâne de văzut însă câte din echipe vor prezenta, pertinent (nu la aceeşi manieră ca până în prezent),

respectivele documente, dar mai ales dacă se vor lua măsurile regulamentare cu cele care se fac vinovate de abateri de la prevederile din ROAF.

B.Pană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.