Marţi, 15 ianuarie 2013, a avut loc reunirea anuală a conducerii şi administraţiei FRF cu reprezentanţii membrilor afiliaţi din ligile a II-a şi a III-a, care avea să fie una din cele mai interesante din ultimii ani, ocazie cu care s-a stabilit în mare măsură sistemul competiţional din sezoanele viitoare. Astfel, pe parcursul discuţiilor, preşedintele FRF Mircea Sandu a anunţat că obiectivul final este “reducerea treptată a numărului de echipe din al doilea eşalon până la 20 de echipe”. Din acest motiv, este nevoie de un sezon intermediar, care va fi ediţia 2013-2014, când se intenţionează formarea a două serii de câte 14 echipe. Acest lucru presupune o reorganizare chiar din acest sezon, când, deşi s-a pornit la drum cu două serii de 16 echipe, acestea sunt incomplete, iar federaţia consideră că mărirea numărului de retrogradate nu va fi nici o problemă. Astfel, s-a decis ca la finalul acestui sezon al Ligii a II-a să retrogradeze 10 echipe, adică ocupantele locurilor 12-16 din fiecare serie.
În privinţa Ligii a III-a, FRF a încercat să impună acelaşi lucru, ca numărul de retrogradate să fie destul de mare, însă reacţiile echipelor au făcut membrii federaţiei să dea puţin înapoi. Astfel, pentru a reorganiza fotbalul la acest eşalon din 2012, presupune ca numărul echipelor care vor retrograda în vară, din fiecare serie, să fie de patru (locurile 11-14), dar şi cele mai slab patru clasate echipe de pe locul 10. Ca urmare a acestui sistem, se intenţionează ca din toamnă (ediţia 2013-2014) să fie 4 serii x 18 echipe (72 de echipe), iar pentru ediţia viitoare să se încerce reducerea participantelor cu încă un număr de 12 echipe. Totuşi, aşa cum s-a anunţat în mod oficial în cadrul discuţiilor, în privinţa Ligii a III-a “propunerile menţionate vor fi discutate în cadrul Comitetului Executiv al FRF, care va decide sistemul de promovare retrogradare, pe 23 ianuarie a.c.”.
În ce priveşte licenţa necesară chipelor participante la Liga a II-a, FRF a anunţat că aceasta va fi obligatorie, deşi acum o lună de zile se spunea foarte clar că nu va fi vorba de nici o licenţă. Însă, în opinia preşedintelui FRF, care a vrut să-i liniştească pe reprezentanţii cluburilor din Liga a II-a, sistemul de licenţiere va fi destul de flexibil.
Declaraţia lui Mircea Sandu, care a sintetizat modul în care s-au desfăşurat discuţiile, a fost: “Eu refuz să girez distrugerea fotbalului românesc. Fără restructurare ne păcălim singuri”.
FCM Alexandria trebuie să urce măcar un loc în clasament, pentru a nu retrograda
La adunarea generală anuală, de la Mogoşoaia, singura echipă divizionară din Teleorman, FCM Alexandria, a fost reprezentată de preşedintele Florea Voicilă. În urma celor stabilite, conducătorul clubului alexăndrean s-a limitat să spună faptul că “deocamdată, situaţia este destul de incertă. S-a decis să aşteptăm Comitetul Executiv de săptămâna viitoare, însă, aşa cum s-a spus acolo, să aşteptăm vara, să vedem câţi mai rămânem în campionat! Vă daţi seama că această situaţie n-a fost tocmai pe placul unora, la jumătatea sezonului se anunţă că retrogradează trei echipe, plus altele 4 de pe locul 10…”
Aflată pe locul 11 în clasamentul seriei a 3-a, Liga a III-a (cu 9 puncte), FCM Alexandria are nevoie să urce măcar o poziţie pentru a spera că va reuşi să se salveze de la retrogradare. Dacă retragerea echipei Viitorul Domneşti se va oficializa, atunci lucrurile ar deveni mult mai simple, pentru că alexăndrenii au adunat puncte cu echipele din partea superioară a clasamentului.
(Bogdan Pană)
Conducătorilor acestei echipe, chiar nu le este ruşine ? Trebuia să-şi dea demisia cu toţii , dor 9 NOUĂ puncte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!