Social

S-a dat startul înscrierilor pentru concursul “Copiii noștri talentați”

Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman și sub coordonarea Consiliului Județean Teleorman, organizează concursul de creație literară “Copiii noștri talentați” ediția XX, scopul și obiectul fiind de creare a posibilităților de afirmare pentru elevii din clasele III-VIII, cu aptitudini în domeniul literaturii – poezie și proză scurtă.

Concursul se derulează după următorul calendar: 18 octombrie – 19 noiembrie: primirea lucrărilor la Biblioteca Judeţeană ”Marin Preda”; 22 – 24 noiembrie: jurizarea lucrărilor;

decembrie: premierea câștigătorilor.

Concurenţii pot participa cu maxim o lucrare la fiecare secţiune (trimiterea a mai mult de o lucrare la fiecare secţiune atrage descalificarea concurentului); pentru secţiunea proză sunt admise lucrări de maxim 10 pagini (font 14/la 1,5 rânduri); lucrările vor fi tehnoredactate şi nu se va menţiona pe ele numele autorului; lucrările vor fi predate/trimise pe email de cadrul didactic îndrumător, pe bază de proces verbal (în care se vor menţiona numele elevului, titlul lucrării, şcoala, clasa, secţiunea); vor fi jurizate numai lucrările trimise prin şcolile unde învaţă participanţii; nu vor fi jurizate lucrările care nu respectă condiţiile menţionate.

Juriul va fi alcătuit din patru reprezentanți desemnați de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, iar premiile se vor acorda astfel: la fiecare categorie/secțiune: locurile I, II, III + 7 mențiuni, premiul Consiliului Judeţean, pentru Cea mai bună lucrare de proză scurtă, respectiv premiul Bibliotecii ”Marin Preda”, pentru Cea mai bună lucrare de poezie.

Lucrările pentru concurs se pot depune direct la sediul Bibliotecii Judeţene “Marin Preda”, prin poştă la adresa: Biblioteca Judeţeană ”Marin Preda”, Alexandria, str. Bucureşti, bl.T3, cod poştal 140101, judeţul Teleorman, menţionându-se pe plic Pentru concursul “Copiii noştri talentaţi”, sau pe e-mail bjmarinpreda@yahoo.com.

Profesorul coordonator va lăsa un număr de telefon pentru contact. Câștigătorii vor fi anunțați pentru ridicarea premiilor de la sediul bibliotecii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.