Eveniment

S-a dat startul înscrierilor la Festivalul Naţional de Teatru Tânăr “Ideo Ideis”

Monica DUMITRESCU

Alexandria va reintra în perioada 18-26 august 2014 pe harta culturală a României graţie Festivalului Naţional de Teatru Tânăr “Ideo Ideis”. Asociaţia TETA, organizatoarea evenimentului, a stabilit calendarul desfăşurării ediţiei a IX-a. Startul înscrierilor a fost dat săptămâna acesta, trupele de tineri actori din întreaga ţară fiind invitate să i-a parte la cel mai amplu proces de educaţie alternativă prin artă dedicat liceenilor din România. La finalul perioadei de preselecţie, nouă dintre trupele înscrise vor avea şansa de a-şi prezenta spectacolele de teatru, pe scena Casei de Cultură din Alexandria, în faţa publicului Ideo Ideis compus din tineri participanţi, artişti de renume, oameni de cultură, profesionişti din diverse domenii, comunitatea locală şi, nu în ultimul rând, mentorii festivalului – Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu şi Marius Manole.

La fel ca şi în anii anteriori, pentru a participa la Ideo Ideis, trupele de liceeni trebuie să consulte ghidul trupelor aplicante şi apoi să completeze formularul disponibil pe http://ideoideis.ro/inscriere. Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 7 iunie 2014, ora 23:59.

“De opt ani, liceenii au tot venit şi revenit la Ideo Ideis nu pentru a câştiga premii, ci pentru întâlnirile fericite pe care festivalul le prilejuieşte invariabil. Ne-au spus-o constant, prin intermediul formularelor de feedback pe care le completează la finalul fiecărei ediţii, iar anul acesta am decis să renunţăm la ideea de competiţie şi să le oferim şansa de a juca în faţa publicului şi a invitaţilor noştri nu din postura de concurenţi, ci de tineri actori. Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole şi Vlad Zamfirescu, cei la care, până acum, liceenii se raportau ca la nişte juraţi, devin mentori Ideo Ideis şi continuă să ofere îndrumare şi feedback participanţilor pe întreaga perioadă a festivalului”, a declarat Alexandru Ion, co-fondator al proiectului.

Anul acesta, Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria va avea loc în perioada 18-26 august. La fel ca şi în anii trecuţi, festivalul îşi deschide porţile şi către tinerii care vor să ia parte la atelierele de teatru tânăr, dramaturgie, coregrafie, scenografie, muzică şi ritm şi educaţie vizuală, dar nu fac parte dintr-o trupă de teatru. Sesiunea de înscriere dedicată tinerilor din Alexandria va fi deschisă pe 12 mai, iar cea pentru publicul larg pe 10 iunie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.