Social

Runda de înscrieri de toamnă DiscoverEU a fost lansată / 35.000 de tineri vor primi un permis de călătorie de cale ferată

Marți, 11 octombrie, Comisia Europeană a lansat runda de înscrieri de toamnă DiscoverEU, în cadrul căreia 35.000 de tineri vor primi un permis de călătorie de cale ferată cu care pot cunoaște Europa și explora cultura sa bogată.

Înscrierile sunt deschise pentru candidații din țările participante la programul Erasmus+ până pe 25 octombrie. Pentru a putea câștiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitați să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări și la încă o întrebare suplimentară. Candidații care au completat cu succes quizul de selecție, născuți în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2004, vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 1 martie 2023 și 29 februarie 2024.

Odată cu Anul european al tineretului 2022, a fost majorat numărul de permise de călătorie. Anul acesta sunt puse la dispoziție în total 70 000 de permise. DiscoverEU face acum parte din Erasmus+, ceea ce face să fie eligibili și participanți din Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.