Social

RPL – Instruirea recenzorilor a fost finalizată / Prefectul Haralambie Epure a discutat cu reprezentanții primăriilor despre etapele procesului de recenzare și responsabilitățile UAT-urilor

Instituția Prefectului Județul Teleorman informează că au fost finalizate pregătirile pentru cea de-a doua etapă a Recensământului Populației și Locuințelor (RPL), respectiv, autorecenzarea individuală sau autorecenzarea asistată, care se va desfășura în perioada 14 martie – 15 mai 2022.

Astfel, prefectul județului Teleorman, Haralambie Epure, a avut o serie de întâlniri cu reprezentanții UAT-urilor din județ, ocazie cu care au fost discutate și clarificate aspecte legate de: etapele desfășurării procesului de recenzare, responsabilitățile UAT-urilor ce derivă din prevederile legale în vigoare, precum și termenele de realizare a acestora, transmite Instituția Prefectului Teleorman.

De asemenea, în perioada 2 – 4 martie 2022, echipe de specialiști din cadrul Direcției Județene de Statistică Teleorman și ai Instituției Prefectului au susținut sesiunile de instruire a recenzorilor care vor participa la autorecenzarea asistată. Este vorba de aproximativ 170 de persoane, care au promovat și evaluarea pe care au susținut-o după finalizarea procesului de instruire.

Recensământul Populației și Locuințelor se derulează în trei etape: 1 februarie – 13 martie 2022: preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL; 14 martie – 15 mai 2022: autorecenzare online, inclusiv cu asistență din partea unui recenzor; 16 mai – 17 iulie 2022: colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă și înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor. Informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr. 679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.