Social

Roşiorenii vor putea plăti online taxele şi impozitele

Consilierii locali de la Roşiorii de Vede au dezbătut şi votat în şedinţa ordinară de miercuri, 22 martie, Proiectul de hotărâre privind înregistrarea Municipiului Roşiorii de Vede în Sistemul Naţional Electronic de Plată online a impozitelor şi taxelor utilizând cardul bancar. Totodată, potrivit actului normativ, comisioanele datorate de utilizarea sistemului de plată a impozitelor şi taxelor locale cu ajutorul cardului bancar prin intermediul internetului vor fi suportate din bugetul local al municipiului.

Astfel, susţine iniţiatorul proiectului, vor fi încurajaţi cetăţenii municipiului să utilizeze sistemul electronic de plată, cu efect în reducerea cozilor la ghişeu, a birocraţiei precum şi crearea unui confort cetăţeanului.

„De la preluarea mandatului de primar şi până în prezent au existat o serie solicitări, din partea cetăţenilor cu privire la posibilitatea achitării online a impozitelor şi taxelor locale. Potrivit prevederilor HG nr.1235/2010 privind aprobarea realizării Sistemului naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar şi a Ordinului nr.168/2011 al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale pentru aprobarea Normelor metodologice privind Sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar, Consiliul Local are obligaţia de a stabili modul în care este suportat comisionul bancar, cu respectarea prevederilor art. 10 alin 2 din HG nr.1235/2010.

Municipiul Roşiorii de Vede va suporta cheltuielile privind înregistrarea în SNEP şi interfaţarea, inclusiv cele ale conectării  la acesta şi comisionul bancar, acesta fiind stabilit în momentul încheierii convenţiei cu instituţia de credit acceptatoare selectată, înregistrată de către operatorul SNEP. Având în vedere cele expuse vă propun spre aprobare proiectul de hotărâre prezentat, aceasta constituind prima etapă în demersul privind implementarea sistemului electronic de plată online a impozitelor şi taxelor locale”, se arată în expunerea pe motive a proiectului de hotărâre iniţiat de primarul municipiului Roşiorii de Vede, Cîrciumaru Valerică. (Violeta Mocanu)

2 Comments

  1. La noi la rosiori ajunge mai greu netul.

  2. S-a descoperit apa caldă la Roșiori !
    Videle încasează în sistem on line și prin POS încă din 2012.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.