Social

Roşiorenii, consultaţi de municipalitate cu privire la organizarea unui foc de artificii de Revelion

Monica DUMITRESCU

Roşiorii de Vede, ca mai toate localităţile din Teleorman, a îmbrăcat straie de sărbătoare la începutul acestei luni. Pentru prima dată a fost organizat şi un Orăşel al Copiilor în Parcul Central, care va fi deschis până pe 7 ianuarie 2017. Acesta va fi locul în care Direcţia pentru Cultură a municipiului Roşiorii de Vede va organiza şi concerte de Crăciun, conform tradiţiei.

“Pentru acest an ne-am propus să organizăm un Orăşel al Copiilor, pentru a face o bucurie cetăţenilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă, chiar dacă acum la sfârşit de an resursele noaste sunt limitate şi trebuie să chibzuim cu multă atenţie fiecare bănuţ. Am procurat un număr de 10 căsuţe din lemn, le-am amplasat în parcul central şi împreună cu agenţii economici cărora le-am pus la dispoziţie aceste căsuţe pentru a-şi vinde produsele am amenajat acest orăşel al copiilor. Sigur că am venit şi noi cu o parte din ornamente, aşa încât locul să fie cât mai atractiv pentru cei mici, dar şi pentru părinţii lor.

Orăşelul a fost deschis pe 5 decembrie, înainte de Moş Nicolae, ocazie cu care a fost organizat şi un mic spectacol susţinut de formaţia noastră de la Casa de Cultură.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Casa de Cultură, aşa cum are o practică şi din aniii anteriori, va desfăşura mai multe acţiuni în aer liber”, a declarat primarul municipiului Roşiorii de Vede, Valerică Cârciumaru.

Acesta a mai spus că, la cumpăna dintre ani, s-a gândit să organizeze şi un foc de artificii, însă, având în vedere costul destul de ridicat al acestuia, aproximativ 15.000 lei, mai întâi va consulta cetăţenii. În acest sens, pe site-ul primăriei Roşiorii de Vede a fost postat un sondaj de opinie cu privire la organizarea focului de artificii în noapte de Revelion.

Până acum, doar puţin peste 35% din numărul votanţilor s-au pronunţat pentru organizarea focului de artificii, aproape două treimi fiind împotrivă.

Rămâne de văzut care va fi rezultatul final al votului şi ce decizie va lua muncipalitatea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.