Sport

Romică Ciobanu a fost instalat antrenor la FCM Alexandria! – Albeanu rămâne secund

romica 1Deşi acum patru zile a câştigat în deplasarea la Vârtoape, scor 10-0, iar echipa părea să fi depăşit înfrângerea din jocul cu Sporting Turnu Măgurele, FCM Alexandria a schimbat antrenorul principal. Marţi după-amiază, Romică Ciobanu a venit la Alexandria, a negociat şi apoi a semnat cu clubul o înţelegere scadentă peste un an şi jumătate, iar obiectivul propus este formarea unei echipe competitive, care să poată câştiga campionatul judeţean şi să promoveze în Liga a 3-a, dar nu neapărat în acest sezon. Surprinzătoare pentru multă lume, schimbarea antrenorului Gabriel Lungu se pare că fusese “pregătită” de mai mult timp, imediat după eşecul cu Sporting Turnu conducerea clubului FCM reluând discuţia cu Romulus Ciobanu. Din câte se pare, tehnicianul în vârstă de 37 de ani a preferat întâi să-şi încheie colaborarea cu Chindia Târgovişte, club unde pregătea echipa de juniori republicani, după care a venit să pregătească pe FCM; o condiţie care a fost stabilită a fost aceea că antrenor secund rămâne Sorin Albeanu, cel care a colaborat şi cu Mircea Cristescu, şi cu Gabriel Lungu, iar primul antrenament pe care cei doi l-au condus s-a desfăşurat ieri, pe terenul din Poroschia. Cu acest prilej, Romică Ciobanu a avut ocazia să-i vadă la lucru pe jucătorii din echipă, el preferând să dispute un meci de verificare (albaştri v. portocalii) şi să vadă disponibilitatea la efort a jucătorilor.

 

Prima declaraţie dată în calitate de antrenor la FCM Alexandria de către Romulus Ciobanu, în exclusivitate pentru Ziarul Teleormanul, înaintea primului antrenament pe care l-a condus miercuri, a fost următoarea: «Mă întorc cu bucurie la Alexandria, am purtat tratative cu conducerea echipei FCM şi în vară, dar nu s-au materializat atunci, în schimb mă bucur că s-au finalizat acum şi sper să începem o nouă colaborare acum, după patru ani de zile. Obiectivul cu care s-a pornit în vară era foarte clar, accederea în liga superioară, în Liga a 3-a. Ţinând cont de paşii greşiţi care s-au făcut până în acest moment, nu urmărim decât formarea unei echipe cât mai competitive şi cu posibilitatea de a ajunge din urmă contracandidaţii la locul 1, echipa din Turnu Măgurele. Luăm în calcul eventuala promovare, dar trebuie să fim conştienţi că adversarii au un avans de 4 puncte, chiar dacă nu însemană mult, este o diferenţă, iar cei din Turnu Măgurele au şi ei un manager, Vali Bădoi, care a alcătuit o echipă bună acolo. Eu însă sper să facem o treabă cât mai bună».

 

Prezentarea noului antrenor al echipei jucătorilor a fost făcută de către (noul) preşedinte al clubului FCM Alexandria, Bogdan Ciobanu. Acesta s-a arătat optimist că obiectivul propus este reconstrucţia echipei şi încercarea de a ajunge din urmă pe Sporting Turnu Măgurele. “Începând de astăzi, noul antrenor al echipei FCM Alexandria este Romică Ciobanu, care a fost validat de Comitetul director al clubului, iar înţelegerea cu domnul Lungu a încetat în condiţii amiabile, s-a ţinut cont de rezultatele obţinute în jocurile cu Buzescu şi Turnu Măgurele. Romică Ciobanu va pune umărul la reconstrucţia echipei şi vom încerca să ajungem din urmă, până la finele campionatului, pe Sporting Turnu Măgurele” – Bogdan Ciobanu, preşedinte FCM Alexandria.

În Liga a IV-a, FCM Alexandria ocupă locul 3 în clasament, cu 15 puncte acumulate şi se află la 4 puncte în urma liderului Sporting Turnu Măgurele.

B. Pană

2 Comments

  1. Declaratiile lui Romica par a fi de bun simt si cred si sincere,dar sa nu fie facute de conjuctura,deocamdata le luam de buna credinta.In cel priveste pe Gabriel Lungu schimbarea lui fusese pregatita inainte de a fi uns antrenor la echipa dar el care a fost toata viata un avar dupa castiguri imediate a acceptat si aceasta umilinta,nefiind dealtfel nici prima,nici ultima!Parca il vad maine poimaine pe la Garagau un sat pe langa Vartoape!(pentru cei care nu prea cunosc judetul) Conjuctura este creiata,s-a retras Vartoape o preia Garagaul si el le promite ca ii promoveaza in Liga a patra si uite cum ii iese burtomanului!

  2. Romica ai grija cu albeanu ca este pervers,si nu are nici o treaba cu fotbalul.
    I-a lucrat pe mircea ,lungu,vezi sa nu incerce si la tine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.