Social

Românii vor putea returna PET-urile, dozele și sticlele / Garanția este de 50 bani pentru fiecare ambalaj

Potrivit anunțului ministrului Mediului, Tanczos Barna, odată cu luna noiembrie a anului 2023, românii vor încasa bani din sticlele goale, având posibilitatea de a le returna. În această categorie intră ambalajele din PET, metal și sticlă. Pentru a se putea realiza acest lucru, este necesar ca producătorii şi comercianţii să se înregistreze în sistemul de returnare al acestor tipuri de ambalaj.

Odată cu 30 noiembrie 2023, sistemul de Garanție-Returnare devine funcțional, iar românii vor putea returna ambalajele. Tot la finalul lunii noiembrie vor începe să apară primele puncte de reciclare. Fiecare producător ce utilizează ambalaje SGR cu capacitatea de la 0,1 litri până la 3 litri va fi automat luați în evidență.

SGR este sistemul prin care fiecare român va achita o garanție de 50 de bani, la momentul cumpărării unei băuturi îmbuteliate, dar și pentru ambalajele neutilizabile cu volum cuprins între 0,1 și 3 litri. După golirea ambalajului, consumatorul îl va aduce la unul dintre punctele de reciclare, unde vor primi valoarea garanției, cei 50 de bani, fără a mai fi nevoie de bonul fiscal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.