Sport

România 1, debut victorios la Balcaniada de baschet U15

Pe parcursul acestei săptămâni, la Arena de Baschet din București, are loc Balcaniada U15, la masculin și feminin. În competiția rezervată fetelor, selecționata România 1, sub comanda reputatului antrenor alexăndrinean Mădălin Piperea, a debutat cu dreptul în competiție, repurtând o victorie concludentă în fața echipei similare a Bulgariei, cu scorul de 79-47 (10-16, 21-12, 24-8, 24-11).

În competiția balcanică se află și echipa secundă a României, supervizată de Mădălin Piperea. Echipa respectivă este alcătuită din baschetbaliste mai mici cu un an, născute în 2012, și are în componență patru sportive legitimate la CSS Alexandria. Fetele noastre au pierdut în etapa a doua a turneului, contra Turciei, cu scorul de 58-45 (5-8, 22-15, 14-15, 17-7). Printre cele mai bune jucătoare ale noastre a fost Ana Lacău, 8 puncte și 2 recuperări, baschetbalistă care învață la un colegiu din Statele Unite ale Americii și care a venit special pentru a evolua la CSS Alexandria, în finalul anului, dar și la echipa națională a României. ”Americanca” noastră, ale cărei eforturi, personale și ale familiei, trebuie aplaudate, a evoluat și în primul meci al selecționatei secunde la Balcaniadă, pierdut contra Bulgariei, cu 83-61. În pofida acelui eșec, ea a fost printre jucătoarele cu cel mai ridicat indice de eficiență din tabăra noastră, cu 9 puncte, 2 recuperări și patru pase decisive.

Daria Botorogeanu a terminat jocul cu Turcia cu o linie statistică de 3 puncte și 3 recuperări, iar Andreea Horlea a bifat 2 recuperări, din care una ofensivă.

Rezultatele la băieți, în competiția similară, în primele două etape, au fost:

Serbia – Ungaria 89-68

Bulgaria – Turcia 60-68

Turcia – România 74-71

Bulgaria – Serbia 53-106

Balcaniada U15, masculin și feminin, continuă la Arena de Baschet din București, pe parcursul acestei săptămâni. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.