Politic

„Rezultatul alegerilor să reprezinte voinţa electoratului” – Videoconferinţa de pregătire a alegerilor prezidenţiale

videoIoan DUMITRESCU

Joi, 2 octombrie 2014, vicepremierul Gabriel Oprea a avut o videoconferinţă cu prefecţii, cu comandanţii poliţiei şi poliţiei de frontieră, pe tema pregătirii alegerilor prezidenţiale din 2 şi 16 noiembrie. În Palatul administrativ din Alexandria au participat la videoconferinţă prefectul judeţului, subprefectul, şeful poliţiei judeţene şi şeful poliţiei de frontieră.

Vicepremierul Gabriel Oprea le-a transmis subalternilor din teritoriu că trebuie să se concentreze pentru organizarea alegerilor pentru prezidenţiale. „Datoria noastră este ca alegerile să decurgă în respect cu Legea”, a declarat vicepremierul Oprea, care s-a arătat şi drastic: „Nu voi tolera nici o abatere! Nimeni nu-şi ia concediu de odihnă, nimeni nu are week-end!”.

Gabriel Oprea a mai spus că a fost aprobat planul calendaristic pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale, precum şi că „trebuie să putem preveni şi gestiona eventualele nereguli”.

Gabriel Oprea a anunţat că au fost mobilizate 30.000 de forţe de ordine din Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru monitorizarea campaniei electorale, iar în ziua alegerilor prezidenţiale, în teritoriu, în dispozitiv, vor fi prezenţi 50.000 de angajaţi. Vicepremierul Gabriel Oprea a mai amintit faptul că la nivel naţional sunt pregătite 18.550 secţii de votare, iar peste graniţe, peentru românii din diaspora vor fi 2.940 de secţii amenajate pe lângă consulate şi ambasadele României.

A mai fost precizat faptul că au fost tipărite 20.765.000 buletine de vot, şi au fost pregătite 94.720 de ştampile cu „Votat”. Într-un final, vicepremierul Gabriel Oprea a cerut echidistanţă în aplicarea Legii, indiferent de culoarea politică a celui care pune în operă legea, şi a mai precizat faptul că angajaţii MAI sunt prezenţi în teritoriu, pentru pregătirea alegerilor prezidenţiale 24 de ore din 24.

Cuvântul final al vicepremierului Gabriel Oprea părea a fi fost şi unul mobilizator, dar şi unul de apel la aplicarea legii: „Rezultatul alegerilor să reprezinte voinţa electoratului!”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.