Politic

Rezultatul alegerilor parţiale, sub lupa parlamentarilor teleormăneni

Carmen Dumitrescu

Alegerile parţiale de duminică au constituit, pentru o parte a teleormănenilor încă o etapă din reorganizarea mediului politic judeţean. Pentru alţii, ele au trecut total neobservate. Însă un lucru este cert, şi anume acela că rezultatul acestor alegeri a demonstrat că USL Teleorman îşi menţine, de mai bine de un an, popularitatea în rândurile publicului consumator de politică. Deşi prezenţa la urne a fost destul de scăzută, rezultatul obţinut de USL a depăşit aşteptările multora, Adrian Gâdea obţinând un scor mai mare comparativ chiar cu acela realizat de mentorul său, Liviu Dragnea, în alegerile parlamentare.

Adrian Gâdea: “Rezultatul obţinut mă responsabilizează enorm”

Chestionat cu privire la rezultatul acestor alegeri, Adrian Gâdea a fost cât se poate de deschis, chiar dacă, pe alocuri, încă pare a fi copleşit de încrederea care i s-a acordat: “A fost un rezultat extraordinar, care crează o responsabilitate enormă pentru mine. Recunosc că rezultatul obţinut de mine a fost determinat într-o foarte mare măsură de formaţiunea care m-a susţinut, dar mai ales poziţia vicepremierului României, Liviu Dragnea, care va constitui de acum înainte sprijinul meu cel mai puternic. A fost într-adevăr o prezenţă ceva mai scăzută decât în alegerile precedente, dar explicaţiile sunt destul de clare. În primul rândprezenţa scăzută a fost cauzată de lipsa de mediatizare la nivel central, dar şi de perioada scurtă a campaniei electorale. O altă cauză a fost aceea că alegerile acestea au venit imediat după alte alegeri şi cred că mulţi dintre teleormăneni erau suprasaturaţi de campanii electorale şi procese electorale. Vreau, însă, cu sprijinul dumneavoastră, să le mulţumesc tuturor celor care au ieşi la vot, dar şi celor care nu au ieşit, să le mulţumesc primarilor, colegilor, domnului vicepremier Liviu Dragnea, parlamentarilor, staff-ului de campanie, presei şi celor care mi-au fost alături, într-un fel sau altul.”

Timotei Stuparu: “Adrian Gâdea a fost un alergător singuratic în această cursă”

Câţiva parlamentari USL au fost alături de Adrian Gâdea în această cursă electorală, ei tratând cu foarte mare seriozitate misiunea de a transmite populaţiei un mesaj corect despre rolul alegerii unui preşedinte de Consiliu Judeţean capabil să continue proiectele lui Liviu Dragnea. Senatorul Timotei Stuparu a făcut parte din această echipă, astfel că acum el consideră că rezultatul obţinut spune multe despre actuala organizare a mediului politic de la noi: “Din punctul meu de vedere, rezultatul era unul previzibil, pentru că ăsta e trendul. USL e pe val în continuare şi se bucură de multă încredere din partea teleormănenilor. Mai cred şi că votul de duminică a fost un vot împotriva PDL, lucru care a devenit certitudine în momentul în care am observat că personajul care a candidat din partea democrat-liberalilor a obţinut un scor mai mic decât scorul partidului. Scorul obţinut de Constantin Amarie mai spune ceva, cel puţin din punctul meu de vedere, şi anume că PDL nu a dorit să nominalizeze un candidat credibil care să îi determine pe oameni să se mobilizeze pentru a-l susţine din punct de vedere electoral. Şi în cazul PP-DD, candidatul acelei formaţiuni politice a obţinut mult sub scorul partidului de la parlamentare, ceea ce indică acelaşi lucru: că alegerea candidatului nu a fost inspirată. Eu cred că Adrian Gâdea a fost un alergător singuratic în această cursă şi că victoria i-a aparţinut încă din momentul în care celelelalte formaţiuni şi-au nominalizat public candidaţii”.

Valentin Boboc: “Să nu uităm că aşteptările populaţiei sunt la fel de mari ca şi simpatia ei pentru noi”

Un alt membru de frunte din echipa noului preşedinte al CJT a fost şi deputatul Valentin Boboc care consideră că rezultatul alegerilor este foarte bun, dar care are acum o dezamăgire în ceea ce priveşte zona Videle, pe care o şi reprezintă în Parlamentul României: “Dacă ar trebui să comentez rezultatul acestor alegeri, atunci n-aş spune decât un singur lucru: valul de simpatie pentru USL s-a menţinut şi de această dată iar rezultatul obţinut confirmă că această uniune politică dă rezultate. Dar să nu uităm că şi aşteptările populaţiei sunt la fel de mari. În legătură cu scorul obţinut de adversarii lui Adi Gâdea, aici analiza nu e foarte complicată. Toţi au obţinut scoruri situate sub cele ale partidelor care le-au acordat încredere şi, drept urmare, asta arată că adversarii nu au fost inspiraţi la momentul selectării candidaţilor. Sau că n-au vrut să fie inspiraţi. Pentru că n-au putut. Trimiterea în cursă a unor politicieni cu vechime, precum Niţulescu, Florescu, Bădulescu, ar fi presupus prejudicii ulterioare de imagine şi nimeni nu a dorit să îşi asume riscul ăsta. Personal, eu sunt dezamăgit de Videle, unde Militaru încă mai reprezintă ceva, ceea ce trebuie să dea de gândit primarului Nicolae Bădănoiu, care trebuie să facă eforturi pentru a construi oraşul, astfel încât Miliatru să fie uitat. Prezenţa a fost, e adevărat, ceva mai slabă, dar asta nu a însemnat decât că majoritatea oamenilor ies la urne în cea de-a doua parte a zilei şi a doua parte a zilei de duminică a fost destul de nefavorabilă, din perspectiva condiţiilor meteo. Pe de altă parte, mulţi n-au ieşit, pentru că au fost siguri de susţinerea acordată lui Gâdea”.

Ică Florică Calotă: “E momentul  ca teleormănenii să vadă realizări concrete din partea guvernanţilor actuali”

Un alt parlamentar implicat în această luptă pentru câştigarea alegerilor parţiale a fost deputatul Ică Florică Calotă. Acesta crede că, o dată cu aceste alegeri a venit momentul ca guvernanţii să înceapă să guverneze şi să-şi dedice eforturile consolidării unui nivel de trai decent pentru cei care au votat de atâtea ori în ultima vreme: “Rezultatul obţinut mi se pare foarte bun, atât în privinţa Consiliului Judeţean Teleorman, cât şi a Primăriei Turnu Măgurele. Pe de altă parte, eu zic că era şi un rezultat previzibil. Problema a fost, e adevărat, prezenţa destul de slabă la urne, în zona urbană aceasta fiind la pământ. Asta demonstrează că oamenii s-au plictisit de atâtea alegeri şi a venit pentru mulţi dintre ei şi momentul să vadă realizări concrete din partea guvernanţilor actuali. Dar, în definitiv, scorul obţinut e foarte bun şi de acum lucrurile pot evolua aşa cum ar fi firesc”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.