Eveniment

Rezultatele repartizării computerizate în licee – Topul liceelor din Teleorman cu cele mai mari medii de admitere

Monica DUMITRESCU

Prima etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat s-a desfăşurat marţi, 19 iulie, în aceeaşi zi, în jurul orei 16.30, fiind publicate şi rezultatele pe pagina web admitere.edu.ro.

La această etapă au participat în total 2137 de absolvenţi de gimnaziu din Teleorman, însă nu toţi au optat pentru un liceu din judeţ. Au fost repartizaţi în licee din Teleorman 1978 de absolvenţi din această categorie la care s-au adăugat alţi 76 de absolvenţi proveniţi din judeţele vecine, majoritatea din Olt şi Giurgiu. Astfel, din cele 2492 de locuri disponibile în licele din Teleorman au fost ocupate în total 2054.

Cea mai mare ultimă medie de admitere a fost înregistrată la Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, specializarea filologie, unde ultimul admis a avut media 8,16. Pe locul al doilea, cu ultima medie de admitere 7,87, s-a clasat Colegiul Naţional “Al. I. Cuza”, specializarea matematică-informatică, iar locul al treilea în ierarhia judeţeană a fost ocupat tot de Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, specializarea matematică-informatică, unde ultima medie de admitere a fost 7,75. Locul 4, cu media 7,62, a fost ocupat de Liceul Teoretic Videle, specializarea filologie, iar locul 5 a revenit Colegiului Naţional “Anastasescu” Roşiorii de Vede, specializarea ştiinţele naturii, cu media 7,34. Astfel, colegiul roşiorean a obţinut cele mai bune rezultate din judeţ, ocupându-şi toate locurile, la toate specializările, cu medii foarte mari.

Cu medii peste 7 s-a intrat şi la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din municipiul Alexandria, la specializarea filologie, unde ultima medie de admitere a fost 7,32.

La polul opus, cu medii de admitere mai mici de cinci se află în special liceele tehnologice din judeţ, însă rezultate slabe au înregistrat şi unităţi de învăţământ de prestigiu. În această situaţie se află Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” din Alexandria, unde la specializarea matematică-informatică ultima medie de admitere a fost 3,62, Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele, unde la specializarea filologie ultima medie de admitere a fost 2,72 sau Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele, unde la specializarea filologie ultima medie de admitere a fost 3,69, iar la specializarea ştiinţe sociale ultima medie a fost 3,27. De altfel, aceste unităţi de învăţământ se numără printre cele la care nu au fost ocupate toate locurile.

Cea mai mică medie de admitere a fost înregistrată la Liceul Teoretic Piatra, specializarea ştiinţe ale naturii, ultimul admis având media 2,19. O situaţie fără precedent a fost înregistrată la Colegiul Tehnic “G-ral David Praporgescu” din Turnu Măgurele, unde pentru specializarea economic nu a optat niciun candidat.

Candidaţii repartizaţi în prima etapă vor depune dosarele de înscriere la liceele la care au fost repartizaţi în perioada 21-29 iulie.

 

115 absolvenţi din Teleorman au fost repartizaţi în licee din Bucureşti

 

Tot mai mulţi absolvenţi de gimnaziu din Teleorman preferă să urmeze cursurile liceale în Bucureşti. Anul acesta au optat pentru licee din Capitală 115 absolvenţi din Teleorman, toţi fiind repartizaţi. Trei din cei patru absolvenţi teleormăneni cu media de admitere 10 au optat şi au fost repartizaţi la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”. Alţi 23 de absolvenţi de gimnaziu din Teleorman cu medii de admitere mai mari de 9 au optat şi au fost repartizaţi la licee de prestigiu din Bucureşti, cei mai mulţi la Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”, Colegiul Naţional “Grigore Moisil” etc.

Nu toţi candidaţii din Teleorman la liceele din Bucureşti au avut, însă, medii foarte mari. Zeci de candidaţi cu medii între 5 şi 7 au optat şi au fost repartizaţi la licee tehnologice sau vocaţionale. Au fost şi 15 candidaţi care au avut medii mai mici de 5 şi au fost repartizaţi la licee bucureştene. Cea mai mică medie a fost 2,68.

 

438 de locuri libere în liceele teleormănene

 

După prima etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat, în Teleorman au rămas disponibile 438 de locuri. Doar la Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, Colegiul Naţional “Al. I. Cuza” din Alexandria, Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria şi Liceul Teoretic Olteni au fost ocupate toate locurile în prima etapă a admiterii.

Majoritatea locurilor rămase libere sunt la liceele tehnologice, însă au rămas locuri neocupate şi la specializările matematică-informatică, filologie, ştiinţe ale naturii sau ştiinţe sociale.

Astfel, în municipiul Alexandria, la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” au rămas disponibile 34 de locuri la specializarea matematică informatică, iar la Liceul Teoretic “Constantin Noica” au rămas disponibile 15 locuri la specializarea matematică-informatică şi alte 15 locuri la specializarea filologie. Locuri libere în municipiul reşedinţă de judeţ au rămas şi la Liceul Tehnologic nr. 1 la specializările electronică automatizări (21 de locuri) şi mecanică (6 locuri), dar şi la Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” la aproape toate specializările: agricultură – 7 locuri, economic – 11 locuri, mecanică – 7 locuri, protecţia mediului – 12 locuri.

În Roşiorii de Vede, cu excepţia Colegiului Naţional “Anastasescu”, sunt locuri disponibile la toate liceele. În Turnu Măgurele sunt locuri libere la toate unităţile de învăţământ. La Videle au mai rămas locuri disponibile doar la specializările mecanică şi electric, iar în Zimnicea mai sunt disponibile doar două locuri la specializarea matematică-informatică.

 

A doua etapă a repartizării computerizate

 

În prima etapă a repartizării computerizate au completat fişe de opţiuni în Teleorman 2061 de absolvenţi de gimnaziu. Au fost repartizaţi 2054 dintre aceştia, 7 rămânând nerepartizaţi pentru că nu au completat un număr suficient de opţiuni, iar mediile de admitere pe care le-au avut au fost prea mici pentru opţiunile exprimate.

Aceştia, precum şi cei care nu au participat în prima etapă, participă la a doua etapă a repartizării computerizate, care se va desfăşura pe 28 iulie. Fişele de opţiuni pentru a doua etapă se completează în perioada 20-25 iulie. Pot participa doar candidaţii care au susţinut Evaluarea Naţională şi pot opta doar pentru locurile rămase libere.

Dacă nici în această etapă nu vor fi repartizaţi, absolvenţii de gimnaziu care au susţinut Evaluarea Naţională vor putea fi repartizaţi în licee, pe locurile rămase libere, la începutul lunii septembrie 2016, în şedinţă publică. Tot atunci pot participa la repartizarea în clasa a IX-a şi absolvenţii de gimnaziu care nu au susţinut Evaluarea Naţională, aceştia urmând să fie repartizaţi pe baza mediei generale pe care au obţinut-o în clasele V-VIII.

3 Comments

  1. Pingback: Liceul Marin Preda - elicad.space

  2. Salam Regheton

    Cel mai de cacat liceu din judet este SALIGNY, avem curve, arestat pentru tentativa de omor, liceul este condus de un fost violator si o boarfa pesedista!!!

  3. Praful si pulberea s-a ales de asa zisul colegiu national ghica..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.