Ministerul Educaţiei a afişat marţi, 14 iulie, în jurul orei 12.00, rezultatele primei etape a repartizării computerizate în licee. La această etapă au participat în total 2473 de absolvenţi de gimnaziu din Teleorman, însă nu toţi au optat pentru un liceu din judeţ. 2367 dintre candidaţii teleormăneni au fost repartizaţi în liceele din judeţ, restul optând pentru licee din afara judeţului, majoritatea pentru Bucureşti. Astfel, trei din absolvenţii de gimnaziu din Teleorman care au avut media de admitere 10, au optat şi au fost repartizaţi la licee din Bucureşti, respectiv doi la Colegiul Naţional “Sfântul Sava” şi unul la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”. Peste 100 de absolvenţi ai şcolilor gimnaziale din Teleorman, majoritatea cu medii foarte mari, au fost repartizaţi la licee din Bucureşti, pe lângă cele două licee menţionate mai sus, teleormănenii fiind admişi şi la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”, Colegiul Naţional “Grigore Moisil” etc.
În Teleorman cea mai mare ultimă medie de admitere este la Liceul Teoretic Zimnicea, specializarea filologie, unde ultimul admis a avut media 8,08. Pe locul al doilea este Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria, specializarea Matematică-Informatică, unde ultimul admis a avut media 8,04, iar pe locul al treilea Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, specializarea filologie, unde ultimul admis a avut media 8. Cu medii peste 7 s-a intrat şi la celelalte specializări de la liceele menţionate, la care se adaugă şi Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”, specializarea filologie, unde ultima medie a fost 7,21. În celelalte unităţi de învăţământ s-a intrat cu medii mai mici, multe dintre ele rămânând cu locuri neocupate, în total, la nivel de judeţ din cele 2912 rămânând neocupate 549 de locuri.
Cele mai multe locuri libere au rămas la licee precum Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Roşiorii de Vede sau Colegiul Tehnic ”G-ral. D Praporgescu” Turnu Măgurele. În Alexandria au rămas locuri libere şi la licee bine cotate, precum Colegiul Naţional ”Al. Ghica” unde la specializarea matematică-informatică au rămas neocupate 11 locuri sau Liceul Teoretic “Al. I. Cuza”, specializarea ştiinţele naturii, unde din cele 28 locuri disponibile au fost ocupate doar 21.
Cea mai mică medie de admitere în Teleorman a fost 2,17, absolventul cu această medie fiind repartizat la Liceul din Drăgăneşti Vlaşca. Peste 400 de elevi din Teleorman au intrat la liceu cu medii de admitere mai mici de 5.00. Aproximativ 100 de elevi au fost admişi la licee tehnologice cu medii de admitere mai mici de 3.00.
Rapoartele complete privind repartizarea computerizată, numărul locurilor rămase libere în licee, precum şi mediile de admitere la fiecare specializare au fost publicate pe site-ul edu.ro.