Social

Rezultatele repartizării computerizate în licee- Cea mai mare medie de admitere în Teleorman a fost înregistrată la Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” din Alexandria

liceul cuza2629 de absolvenţi de gimanziu au participat la repartizarea computerizată în liceele teleormănene, 102 dintre aceştia provenind din alte judeţe, majoritatea din Olt şi Giurgiu.

Cu excepţia unui singur candidat, care cel mai probabil nu a completat un număr suficient de opţiuni în fişa de înscriere, toţi au fost repartizaţi în prima etapă.

Cea mai mare medie de admitere în Teleorman s-a înregistrat la Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” din municipiul Alexandria. la specializarea matematică informatică bilingv, ultimul admis având media 9,61. Pe locul al doilea, cu ultima medie de admitere 8,97, s-a clasat Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, la specializarea filologie, iar pe locul al treilea cu 8,76 Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” din Alexandria la specializarea matematică informatică bilingv. Medii peste 8 s-au înregistrat şi la Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele. la specializarea ştiinţe sociale (8,56), Colegiul Naţional “Anastasescu”, specializarea filologie bilingv ( 8,43), Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria, specializarea matematică-informatică (8,39), Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” filologie (8,36), Colegiul Naţional “Anastasescu” – ştiinţe ale naturii (8,34) şi Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu”, specializarea turism şi alimentaţie (8,07).

La polul opus, cu cele mai mici medii de admitere s-au clasat Liceul Teoretic Videle – specializarea mecanică (3,31), Liceul Teoretic Piatra la specializările mecanică (3,34) şi matematică informatică (3,51), pe lista liceelor la care ultima medie de admitere a fost mai mică decât 5 numărându-se Liceul Tehnologic Drăgăneşti Vlaşca, Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria, Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” Botoroaga, Liceul Tehnologic nr. 2 Roşiorii de Vede, Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria, Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Roşiorii de Vede, Liceul Tehnologic Măgura.

Doar trei licee din Teleorman şi-au completat toate locurile

După prima etapă a admiterii în clasa a IX-a, au rămas neocupate aproximativ 1000 de locuri în liceele telormănene, doar trei licee reuşind performanţa să ocupe toate locurile puse la dispoziţia absolvenţilor de gimnaziu pentru anul şcolar 2013-2014. Este vorba despre Colegiul Naţional “Unirea” şi Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele şi Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” din Roşiorii de Vede. Absolvenţii de gimanziu care nu au participat la prima repartizare computerizată în licee au însă de unde alege. În Alexandria, cele mai multe locuri libere sunt la Liceul Tehnologic nr. 1 şi Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”. De asemenea, au rămas multe locuri libere şi la Liceul Teoretic “Constantin Noica”, precum şi Colegiul Naţional “Al. D. Ghica, specializarea matematică informatică. Şi Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” mai are 20 de locuri libere la specializarea matematică informatică. Pentru specializarea filologie, în Alexandria, mai sunt neocupate doar 3 locuri la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat”.

În Roşiorii de Vede, candidaţii pot opta în a doua etapă a repartizării computerizate pentru liceele tehnologice unde sunt numeroase locuri libere, dar şi pentru Colegiul Naţional “Anastasescu” unde au mai rămas libere câte 6 locuri la specializările matematică informatică şi filologie. Ofertele în etapa a doua pentru Turnu Măgurele sunt limitate, candidaţii trebuind să se mulţumească cu specializările tehnologice, locurile la uman şi real fiind completate în totalitate. În Zimnicea mai sunt disponibile 10 locuri la specializarea ştiinţe politice, în timp ce la Videle candidaţii în a doua etapă trebuie să se mulţumească cu specializările mecanică şi electric unde mai sunt disponibile în total 27 de locuri. Liceele din localităţile rurale au rămas şi ele cu numeroase locuri neocupate la aproape toate specializările.

Zeci de absolvenţi din Teleorman, admişi la liceele de prestigiu din Bucureşti

Aproximativ 200 de absolvenţi de gimnaziu din Teleorman au optat şi au fost admişi la licee din afara judeţului. Cei mai mulţi dintre aceştia au optat pentru Bucureşti şi Giurgiu, însă pe lista judeţelor în care au migrat elevii teleormăneni se numără şi Ilfov, Argeş, Olt şi Dolj. În Bucureşti absolvenţii teleormăneni au fost admişi la Colegiul Naţional “Sfântul Sava”, Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional “Grigore Moisil”, Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu”, Colegiul Naţional “Iulia Haşdeu”, Colegiul Naţional “Gh. Şincai”, puţini dintre cei plecaţi optând pentru colegii sau licee tehnologice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.