Eveniment

Rezultatele proiectului Enchiridion 4.0 – curs pentru profesori și Set video cu scenarii de lecție – 4.0, prezentate la Casa Corpului Didactic Teleorman

Miercuri, 23 februarie 2022, Casa Corpului Didactic Teleorman, a organizat Eevenimentul de multiplicare din cadrul proiectului inovativ Erasmus+: “Teacher4.0 – comprehensive method of implementation of Industry 4.0 concept into didactic practice in primary and secondary schools”, Nr. 2019-1-PL01-KA201-065137, proiect de parteneriat strategic Erasmus + + coordonat de Zespol Szkol im ks., Polonia, cu șase organizații partenere din Italia, Polonia, România, Lituania și Portugalia și cofinanțat de Comisia Europeană.

Evenimentul a avut caracter interactiv, cu un număr de 40 participanți, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Teleorman și cadre didactice de la  școli și licee din județul Teleorman, organizat în scopul informării acestora cu privire la rezultatele proiectului: Enchiridion 4.0 – curs pentru profesori și Set video cu scenarii de lecție – 4.0, prin care se pot consolida și dobândi noi abilități și cunoștințe profesionale legate de conceptul Industriei 4.0 și tehnologiilor afiliate în rândul cadrelor didactice care predau discipline non-IT în școlile primare și secundare.

Participanților le-au fost fost prezentate aspecte despre cum a apărut acest proiect și care sunt obiectivele sale, mediul de învățare Enchiridion 4.0 pentru profesori care predau discipline non-IT și impactul digitizării în condițiile învățământului online.

“Creșterea gradului de conștientizare cu privire la digitalizare și utilizarea pe scară largă a tehnologiei în sistemul educational,  atrage după sine creșterea numărului de profesori ce predau discipline non-IT și care utilizează cursuri gratuite Industry 4.0 pentru a-și crea propria învățare. Un profesor care este pregătit este pe drumul său spre o experiență de instruire de succes”, a declarat Marinela Iana – director Casa Corpului Didactic Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.